TB Ykkönen: NuPS-FC Honka/2 5-1

TB Ykkönen:  NuPS -  FC Honka/2   5-1  (2-0)

Hyvin kulkeneiden talven ja kevään treenimatsien jälkeen oli viimein aika kokeilla, että vieläkö Ykkösen peliryhmämme hyvät otteet jatkuisivat kun varsinaiset sarjapelit alkavat. Vastaan sarja-avaukseen Uimahallin tekonurmelle oli saapunut likimain paikalliskilpailija FC Honka, ja keväiset kelit, kehuttu matsipuffa ja tietysti odotettavissa oleva hyvä futismatsi olivat saaneet kohtuullisen hyvän katsojajoukon liikkeelle, paikalla laskettiin yli 60 silmäparia. Joukkue on asettanut kevätkaudelle tavoitteekseen sijoittumisen kolmen sakkiin, mikä on edelleenkin aika nuorekkaalle kyläjoukkueellemme kova mutta kuitenkin ihan realistinen tavoite.

Päivän pelin ensimmäiset puoli tuntia oli varsin tasaväkistä vääntämistä, ja kumpikaan joukkue ei oikein päässyt varsinaisille tekopaikoille. Muutamia hyvin rakennettuja tilanteita nähtiin molemmissa päissä, mutta sitten ne viimeiset syötöt tai ratkaisuyritykset jäivät hiukan puolitiehen, kunnes 34 minuutin kohdalla NuPS-hyökkäys eteni vasempaan laitaan, josta Sanni keskitti, ja  muutaman onnekkaankin pompun jälkeen AK otti hyvin pallon alas ja laukoi kääntölaukauksella kotijoukkueen johtoon. Viisi minuuttia myöhemmin NuPS sai vaparin keskiympyrästä. Noora kokeili kaukaa, pallo yläriman kautta takaisin kentälle, ja kun Honkapuolustus seurasi vaan katseella niin Ria kävi juosten iskemässä karat sisään ja NuPSin puoliajalle 2-0 -johdossa.

Heti toisen puoliajan alkuun peli vaikutti jo ratkenneelta, kun Rian alaspäinpudotuksesta Vilja laukoi hienosti alueen reunalta yläkulmaan - 3-0. Seuraavien minuuttien aikana Hongalla oli tilaisuutensa päästä vielä peliin mukaan, mutta Vilma torjui upeasti kaksikin täysin avopaikasta maalin edestä lähtenyttä laukausta. Ja kun ei Hongalle kavennus maistunut, niin NuPS teki jo neljännen maalinsa. Joukkue prässäsi pallon hyvin pois Honkapuolustukselta, Sofia siirsi eteenpäin ja Ria laukoi maalivahdin yli takanurkkaan. Tämän jälkeen Honkakin ehti päästä välissä maalin makuun ennen kuin Saara sijoitti loppunumerot 5-1 alanurkkaan puolustuksen epäonnistuneen purkuyrityksen jälkeen.

Tytöiltä tänään hyvä peli, luoduista paikoista viimeisteltiin kohtuullisen hyvällä prosentilla ja puolustuslinja Vilma viimeisenä lukkonaan pelasi myös mallikkaasti. Kärjessä AK piti hyvin palloa ja pudotteli alas keskikentälle, jota hallitsi hyvin siellä pelannut kolmikko Ria, Noora ja Vilja. Muita kuin vahvoja lenkkejä ei tietysti joukkueesta löytynytkään. Vahva sarja-avaus, nyt Ykkösessä on pari viikkoa aikaa seuraavaan haasteeseen, joka on TPV Tampereella sunnuntaina 29.4. Punaisten kausi jatkuu tiistaina Talissa PPJ/2:sta vastaan. Seuraava kotipeli on Punaisilla to 26.4. Uimahallilla klo 20 ja Mustilla vasta helatorstaina. Kiitokset kaikille tänään kannustaneille ja tervetuloa taas kentän laidalle kun kotikylän tytöt pelaavat!

 

Kooste:

https://youtu.be/vtgzA16oBI0

 

Avauskokoonpano (4-2-3-1):

                   Anna -Kaisa Liukkonen

Sanni Salmivaara  Ria Karjalainen  Sofia Ahlgren

                Noora Rehnström  Vilja Bergholm

Rebecka Mannström Laura Tammi Emilia Siltala Elisa Ylistö

                        Vilma Pihlström

 

Vaihdot:

51 min  Salmivaara >< Ella Heinonen

57 min  Liukkonen >< Jannica Iivarinen

61 min  Ahlgren >< Saara Luova

 

Maalit:

35 min  1-0  Liukkonen 

40 min  2-0  Karjalainen  (Rehnström)

HT

42 min  3-0  Bergholm  (Karjalainen)

59 min  4-0  Karjalainen  (Ahlgren)

66 min  4-1

75 min  5-1  Luova

 

Varoitus:

52 min  Liukkonen

 

Yleisö: 61