NuPS Edustus - Toukolan Teräs 2-1 (2-1)

Edustus aloitti kautensa perjantaina kotiottelulla Toukolan Terästä vastaan. Aurinkoiselle Rintamäki Areenalle saapunut ToTe oli ennen lauantain ottelua nummelalaisille iso kysymysmerkki, koska joukkueiden tiet eivät ole aikaisemmin kohdanneet. ToTe sijoittui viime kaudella kolmosessa oman lohkonsa neljänneksi, joten vastustajan aliarviointiin ei todellakaan ollut varaa.

Kauden avausmaalia ei jouduttu kauaa odottaa, sillä Edustuksen Jari Koivulahti huudatti kotiyleisöä jo viiden minuutin pelin jälkeen upealla kaukolaukauksellaan. Maali oli kolmosdivarin vastine Zlatanin MLS-sarjan ensimmäiselle osumalle. ToTe ei kuitenkaan nopeasta takaiskusta hätkähtänyt, vaan vierailijat iskivät pelin tasoihin vain muutamaa minuuttia myöhemmin. ToTen puolustuksessa luutinut Hannu Hästbacka onnistui täräyttämään pallon maaliin kulmapotkusta.

Ensimmäinen puoliaika oli Edustuksen hallintaa, mutta ToTe onnistui aiheuttamaan NuPS puolustukselle ongelmia pitkillä avauksillaan. Edustus haki johtomaalia vimmatusti ja aivan ensimmäisen puoliajan lopussa Koivulahti vapautti kärkiparinsa, Niko Vuorelan, läpiajoon ja Vuorela laittoi pallon varmasti ToTe maalin takanurkkaan. Johtomaalia aiemmin Koivulahdella oli mahdollisuudet tehdä jo hattutemppu ensimmäisellä puoliskolla ja Vuorela pamautti pallon kertaalleen maalivahdin torjunnan kautta tolppaan, joten Edustus siirtyi ansaitussa johtoasemassa puoliajalle.

Toinen puoliaika ei ollut enää niin yksipuolinen taisto, kun vierailija ToTe sai pelin juonesta kiinni. Edustus ei päässyt ensimmäisen puoliajan tapaan hyville maalintekopaikoille, kun taas ToTe sai aikaiseksi muutaman erittäin vaarallisen tilanteen Julle Cesarin maalille. Ottelua oli pelattu hieman vajaa 80 minuuttia, kun ottelun erotuomari vihelsi ToTen hyökkääjän ja Jullen törmäyksen jälkeen pallon rangaistuspilkulle. Nummelalaisten onneksi ToTen pelaaja ampui rankkarin tolppaan ja tasoitusmaali jäi vieraiden osalta haaveeksi. Enempää maaleja ei ottelussa nähty ja näin ollen kaikki kolme pistettä jäivät Rintamäki Areenalle.

Voitto sarja-avauksesta ei ollut kaunis, mutta harvinainen se oli sillä edellisen kerran Edustus on voittanut sarja-avauksensa vuonna 2014. Kolmen pisteen startista on hyvä jatkaa kohti seuraavaa ottelua, jossa Edustus kohtaa vieraskentällä Pöxyt. Ottelu pelataan perjantaina 27.4. Laaksolahden tekonurmella kello 18.00 alkaen.

NuPS – Toukolan Teräs avauskokoonpano: Cruz, Järvensivu, Karjala, Kaalamo, Laakso, Kokkila, Korhonen, Glad, Mahlio, Vuorela, Koivulahti