NuPS P08 valkoisille pronssia Espoon talvisarjasta!

NuPS P08 valkoinen peliryhmä savutti pronssia Espoon  talvisarjasta. Ohessa heidän koko matka pronssimitaliin asti. HYVÄ NUPS!

NuPs P08 valkoinen ryhmä aloitti Espoon talvisarjan P10 haastesarjan la 18.11.17 odottavin mielin, kyseessä kun olivat poikien ensimmäiset pelit isommalla kentällä ja kokoonpanokin oli kesän jälkeen uudistunut. Läpi talven vietimme lauantai-ilojamme Myntinsyrjän hallissa seuraten poikien edesottamuksia kentällä ja sitä, kuinka ryhmä löysi muotonsa valmentajien Antonin ja Mikon ohjauksessa.

Joulukuussa ryhmä alkoi havahtua siihen tosiasiaan, että talvisarja sujuu melkoisen hyvin ja olemme tiiviisti taistelemassa alkulohkovoitosta. Alkusarjan sijoitusta jännitettiin aatonaattoon saakka, jolloin selvisi että valkoiset tosiaan voittivat oman alkulohkonsa ja keväämmällä pelit jatkuisivat ylemmässä talvisarjassa ja ryhmä pelaisi haastesarjan sijoita 1-8. Alkusarjan kuudesta ottelusta tuloksena oli neljä voittoa, yksi tasapeli ja yksi tappio.

Talvisarja jatkui la 8.4.18 pitkän tauon jälkeen ensimmäisellä jatkosarjaottelulla HJK Munkkaa vastaan. Pojat järjestivätkin melkoisen jännitysnäytelmän kun varsinaisen peliajan (0-0) jälkeen tasaväkisen ottelun voittaja ratkaistiin rangaistuslaukauskisassa. Valkoisten maalivahti havainnollisti ryhmän nimeä kuvaavasti maalitolppien väliin asettuessaan, ollen kasvoiltaan kalpea jännityksestä. Hyvä keskittymiskyky kuitenkin palkittiin kun vastustaja ei saanut upotettua yhtään rangaistuslaukaustaan valkoisten maalivahdin taakse. Valkoisten onnistuessa omissa rangaistuslaukauksissaan peli pääsi ryhmä tuulettamaan ottelun voittoa. Voitto siivitti ryhmän taistelemaan ylemmän jatkosarjan sijoista 1-4.

Sarjan ratkaisupelit pelattiin Myntinsyrjän hallissa 14.4.18 ja välieräottelussa valkoisten vastustajaksi asettui LePa Punainen. Ottelu alkoi varsin tasaväkisissä merkeissä, mutta ottelun edetessä kävi selväksi että vastus on tässä pelissä liian kova. Asiaan vaikutti varmasti myös valkoisten pelaajien jännittyneisyys, joka oli aistittavissa myös kentän reunalla. Välierä päättyi valkoisten harmiksi 1-3 tappioon ja edessä oli tauon jälkeen pronssiottelu.

 Välierätappion jälkeen koko ryhmä oli aivan maansa myynyt ja taistelutahto mennyttä. Onneksi tauko kevätauringon paisteessa ja yhteinen puuhastelu puron rannalla (jonka seurauksena muutama pelaaja pelasi pronssiottelussa märillä nappiksilla) suuntasi poikien ajatukset pois välierätappiosta ja pronssiottelussa kentällä nähtiin taas voitontahtoa uhkuva ryhmä. Pronssiottelussa vastassa oli EsPa Ninjat siniset. Valkoiset hallitsivat ottelua mielin määrin, mutta maalit antoivat odottaa itseään. Ottelun loppuvihellyksen kuuluessa tilanne oli 0-0, joten pallo kuljetettiin taas kerran pilkulle rangaistuslaukauskisaa varten. Ennen rangaistuslaukauskisaa tunnelma valkoisten leirissä oli huolestunut, olihan EsPan maalivahti esittänyt ottelussa varsin vahvaa maalivahtipeliä. Valkoisten kaksi ensimmäistä laukaisijaa onnistuivat vedoissaan ja kun EsPan toinen rangaistuslaukaus epäonnistui, olivat edessä ratkaisun hetket. Täälläkin kertaa valkoisten maalivahdin hermot kestivät, EsPan pelaajan kova veto jäi maalivahdin näppeihin ja valkoisten juhlinta oli valmis alkamaa (tosin pienellä viiveellä, koska osa pelaajista ei jännitykseltä pystynyt katsomaan ratkaisevaa vetoa vaan oli peittänyt kasvonsa pelipaidalla).

 Valkoisten vahvuuksia läpi koko talvisarjan olivat asenne, tiivis ja kurinalainen puolustuspeli, maalivahtien onnistumiset sekä erityisesti hyvä ryhmähenki. Valmentajien ohjeita kuunneltiin tarkasti ja niitä myös noudatettiin kentällä, jopa niin että se aiheutti kentän laidalla positiivista hämmästystä, ovathan pojat kentän ulkopuolella varsin vauhdikasta porukkaa.

Maaleilla valkoiset eivät talvisarjassa herkutelleet, mutta niitä tehtiin aina voittoon riittävä määrä. Ilta toisensa jälkeen kentän reunalta seurattiin kuinka kova tahto vie vaikka läpi harmaan kiven, tai tässä tapauksessa etukäteen vahvemmaksi arvioidun vastustajan puolustuksen läpi. Kukaan ryhmän pelaajista ei noussut maalitykiksi yli muiden vaan maalit jakautuivat varsin tasaisesti pelaajien kesken. Osaavien valmentajien ohjauksessa lopputuloksena oli ryhmä, joka yhdessä oli vahvempi kuin osiensa summa.


Pronssi: NuPS/Valkoinen (16 Nuutti Rontu, 28 Niklas Hausalo, 39 Salomo Isoaho, 42 Aapo Ruosteoja, 44 Samuel Sundvik, 45 Eino Poirot, 53 Casper Tanskanen, 54 Niklas Viljakainen, 56 Amos Mela, 57 Max Brusila, 58 Frans Hacklin, 60 Lauri Salminen, 61 Tatu Honkasalo, 70 Tuukka Palm)