TB Ykkönen: TPV-NuPS 0-6

TB Ykkönen: TPV - NuPS  0-6  (0-6)

B-tyttöjen Ykkösen toisella kierroksella matkustettiin Tampereelle kohtaamaan TPV Pyynikin idyllisellä ja perinteisellä Urheilukentällä. Viime syksynä TPV kylvetti meitä pahimman loukkaantumissuman syövereissä Ratapuistossa peräti 0-10, mutta paljon on vettä virrannut Tammerkoskessa sen jälkeen. TPV menetti viime kauden päätteeksi monta kautta hyvää työtä tehneen vastuuvalmentajansa kuin useamman kärkipään tyttönsäkin isosiskolle, eli paikallisjätille Ilvekselle, ja heillä on odotettavissa kaiken järjen mukaan varsin vaikea kausi Ykkösessä. Tehtävää tuskin helpottaa sekään, että kevääseen saakka vastuuvalmentajan pestiä hoitanut seuraajakin on ilmeisesti lopettanut jo heti sarja-avauksen jälkeen, eikä edes Hiskiä näkynyt Pyynikin kentän reunamilla sunnuntaina. Terveisiä ja Respect kuitenkin taas kerran näin Somen kautta Hiskille Kalmaria 2016 muistellen ????

No, viime syksyn tappiota tuskin monikaan tytöistä enää edes muisti ja peliin lähdettiin joka tapauksessa jatkamaan omaa hienosti sujunutta kevätvirettä pelkästään voitto mielessä. Ensimmäinen puoliaika olikin aivan totaalista vierasjoukkueen pyöritystä ihan ensimmäisen minuutin avopaikasta lähtien. Tytöt nautiskelivat pelaamisesta, etenkin Elisa oli elementissään vieden vastustajan laituria kahville useampaan otteeseen ja edes-takaisin. Pyörityksen ja nautiskelun lomassa tehtiin useampikin hulppea maali. Liisa kuritti manselaisia peräti hattutempun arvoisesti ja iltapäivän komein maali merkittiin Viljalle, joka otti pallon rinnalla haltuun ja pamautti suoraan volleysta upeasti takanurkkaan. Sanni ja Ria olivat muut maalarit ja jokunen paikka ehdittiin totta kai myös hukata. TPV ei päässyt puolustuslinjan Ella-Laura-Emi- Elisa läpi oikeastaan kertaakaan uhkaamaan Stonen vartioimaa maalia tosissaan. Joukkueet siirtyivät tauolle NuPSin kannalta mukavissa numeroissa 0-6.

Minkälaista antikäärmekeittoa lie vieraiden valmentaja J. Laine joukkueelleen puoliajalla syöttänyt, mutta toisella jaksolla ensimmäisen hyvä tekeminen loppui kuin seinään. Kun pisteet olivat jo takataskussa, niin avausvihellyksestä loppuvihellykseen tyydyttiin läpsyttelemään ilman minkäänlaista tekemisen meininkiä. Vaikka tällainen tavallinen pulliainen olisi ehkä ymmärtänytkin, että näin voi tällaisessa tilanteessa joskus käydä, Laine ei tapahtunutta hyvillä mielin katsonut. Joukkueelle pidettiin pelin jälkeen aikamoinen läksytys ja vielä pelin jälkeen kotimatkalla nautitun aterian selätettyä nälästä aiheutuneen ärsytyksen valmentaja puhisi:  ”Harvoinpa sitä 6-0 -voiton jälkeen näin kiukkuinen pitää omalle joukkueelle olla. Ei meillä ole varaa löysäillä sarjassa yhtään peliä eikä edes yhtään puoliaikaa tällä tavoin. Voitto ei aina tarkoita että peli olisi ollut hyvä eikä tappio sitä että se olisi ollut huono.”

Kun nyt kuitenkin muistetaan se ensimmäinenkin jakso, niin kaiken kaikkiaan tytöiltä kuitenkin taas kerran hyvä peli ja kolme pistettä kotimatkalle ilman pienintäkään epäselvyyttä. Seuraavaksi sitten reissu pitenee ja vastus kovenee, kun NuPS reissaa sunnuntaina 6.5. tomaattivaltakuntaan Närpiöön haastamaan talven SM-karsinnoissa hyviä ja tiukkoja pelejä vyön alle saanut ja sarjan niin ikään kahdella voitolla avannut Kraft. Kotifanit pääsevät taas kentän laidalle kannustamaan helatorstaina 10.5. klo 14, kun Rintamäki-Areenalle tulee kylään ÅIFK YJ Turusta.

 

Avauskokoonpano (4-2-3-1):

Liisa Merisalu

Sanni Salmivaara Ria Karjalainen Sofia Ahlgren

Noora Rehnström Vilja Bergholm

Ella Heinonen Laura Tammi Emilia Siltala Elisa Ylistö

Ronja Kivi

 

Vaihdot:

41 min Salmivaara >< Anna-Kaisa Liukkonen

41 min Rehnström >< Jannica Iivarinen

53 min Merisalu >< Ronja Salmi

53 min Ahlgren >< Selja Laine

 

Maalit:

  7 min  0-1  Merisalu  (Ahlgren)

13 min  0-2  Bergholm

22 min  0-3  Salmivaara  (Ylistö)

31 min  0-4  Merisalu  (Salmivaara)

32 min  0-5  Karjalainen

40 min  0-6  Merisalu  (Rehnström)