TB Ykkönen: Närpes Kraft - NuPS 1-0

TB Ykkönen: Närpes Kraft - NuPS  1-0 (0-0)

Kolmannella sarjakierroksella reissattiin Pohjanmaan lakeuksille asti, kun vastaan asettui Närpiön Kraft. Kraft voitti viime vuonna Ykkösen pohjoislohkon ja oli siten mukana talven SM-karsinnoissa. Vaikka karsinnoista ei potku itse sarjaan saakka riittänytkään, saivat he pelata talven aikana monta kehittävää ja kovaa peliä SM-tason porukoita vastaan. Kun Kraft oli vielä avannut sarjan kahdella voitolla kuten mekin, niin tiedossa oli, että tähän mennessä kauden pahin vastustaja olisi edessä. Scouttiosastomme mielestä joukkueen pelitapa ja vahvuus olisivat vankka bussipuolustus ja vastaiskut suoraviivaisesti nopeille kärjille pelattuna.  Jo alkulämmittelyn aikana tuli lunta tupaan vierasjoukkueelle, kun kapteenimme Liisa sai sivullisen laukomana pallon kovaa silmäänsä eikä pystynyt peliin osallistumaan.

Mistä taas scouteille maksettiinkaan, sillä mistään Kraftin bussista ei ollut nimittäin tietoakaan. Heti ensimmäisen jakson alusta Kraft otti pelin haltuunsa emännän ottein ja prässäsi ylhäältä heti maalivahdin lyhyiden avausten jälkeen. Toki asiaa edesauttoivat kohtalainen myötätuuli ja -aurinko, mutta jotenkin vieraat eivät tuntuneet pääsevän kontrolloidusti yhtä tai kahta syöttöä pidemmälle omalta alueeltaan, ennen kuin pallo oli jo joko menetetty tai sitten yli sivurajan ja taas saatiin puolustaa. Kymmenen minuutin kohdilla me saimme kuitenkin ottelun parhaan paikkamme, kun Kikin hyvästä keskityksestä Elisa pääsi keskeltä vapaasti laukomaan, mutta aavistuksen maalin ohi meni vaikka jotkut jo ehtivät osumaa tuuletella. Siihen ne taisivat meidän huippupaikat pelistä jäädäkin... Kraftilla oli puoliajan aikana selkeän hallintansa seurauksena puolenkymmentä maalipaikkaa, joukossa pari tuhannen taalan sellaistakin, jotka Vilma kuitenkin torjunnoillaan pelasti. Tauolle tilanteessa 0-0.

Toisella jaksolla puntit selvästi tasoittuivat kun luonnonolosuhteet olivat puolestaan punapaitaisten apuna. Syöttöpeli toimi hiukan paremmin ja alettiin jo päästä lähemmäksi maalintekosektoria. ihan selkeitä paikkoja ei kuitenkaan saatu aikaiseksi. Se scouttitieto sentään piti kutinsa, että Kraft puolustaa hyvin, kuten päästettyjen maalien sarakkeen nolla kolmen pelatun matsin jälkeen jo osaltaan todistaakin. Toisella meidän puolustuksemme sai pidettyä Kraftinkin paremmin pois tekopaikoilta, varsinkin Emiltä nähtiin monta joukkueelle elintärkeää katkoa. Mutta sitten kun me, ja ehkä jo kotijoukkuekin, olisimme jo pisteeseen tältä reissulta tyytyneet, kävi vielä kylmät. Minuutin verran yliajalla se vastustajan nopea kärki pääsi karkuun ja tuikkasi voittomaalin inhottavimpaan mahdolliseen aikaan.

Pataan tuli, mutta nyt ei tyttöjä voi yrityksen puutteesta syyttää, hyvin koko joukkue tsemppasi pelin alusta loppuun. Oikeastaan niin hyvin, että olisivat ansainneet sen pisteen reissulta mukaansa. No, jos nyt vielä ensimmäinen jaksokin muistetaan, niin parempi joukkue kyllä voitti, ei siinä mitään. Tällaisia pelejä vaan lisää vyön alle kevätkierroksella, otetaan niistä opiksi ja käännetään syksyllä voitoksi. Tulomatkalla bussissa tytöillä oli ainakin sellainen meno päällä, että kovin kauaksi aikaa ei viime hetken tappiota jääty murehtimaan, vaan katseet ovat jo helatorstaissa, jolloin Uimahallin Rintamäki Areenalla saapuu kylään ÅIFK/YJ Turusta. Tulkaahan kannustamaan tytöt taas voittojen tielle, alkupotku lähtee klo 14:00. Ja Puffassa tietysti kahvit kuumana!

 

Avauskokoonpano (4-2-3-1):

Elisa Ylistö

Kia-Erika Jehkonen Ria Karjalainen Sofia Ahlgren

Noora Rehnström Vilja Bergholm

Ella Heinonen Emilia Siltala Laura Tammi Elisa Ylistö

Vilma Pihlström

 

Vaihdot:

41 min  Jehkonen >> Ronja Salmi

 

Varoitus:

69 min Liukkonen (Suunsoitto)

Maalit:

81 min  1-0