TB Ykkönen: ACK-NuPS 1-1

TB Ykkönen: ACK - NuPS  1-1  (0-0)

Helteisen äitienpäivän päätteeksi jatkettiin B-tyttöjen Ykköstä Kirkkonummella paikalliskamppailulla ACK:ta vastaan. Jonkinmoisena suosikkina peliin lähdettiin ainakin punaisten lasien läpi ennakoituna, mutta ainahan paikallispeleissä sarjataulukot voi unohtaa ja pisteitä tuskin helpolla tultaisiin anastamaan. Kuuma keli toisi myös omat ongelmansa jaksamisen suhteen, toki yhtä kuuma se oli tietty sinisissäkin paidoissa pelanneille.

Ensimmäinen jakso olikin varsin tarkkaa ja tiukkaa pelaamista molemmin puolin, keskialueella väännettiin ja sai pelata kovaakin. Joukkueiden puolustukset ottivat niskalenkin toistensa hyökkääjistä ja maalipaikat jäivät todella minimiin. ACK liikutti palloa hyvin ja rohkeasti, eikä NuPS päässyt oikein ylhäältä kunnolla prässäämään. Jakson ainoa maalipaikka taisi olla Reben hyvä kaukolaukaus, joka juuri ennen puolijakson mehutaukoa osui tolppaan. Hyökkäyssuuntaan varsinkin Elisa toi palloa monta kertaa hyvin ylös vastustajan kenttäpuoliskolle asti, mutta sen jälkeen haltuunotot poukkoilivat ja pallot karkailivat ACK-puolustuksen puristuksessa.

Toinen jakso alkoi vierailta hieman epäonnisesti, kun tuomari tulkitsi NuPS-puolustajan palauttaneen pallon omalle maalivahdille kiistalaisessa tilanteessa, josta aivan yhtä pätevä tulkinta olisi ollut, että "palautus" oli tahaton. ACK ei jäänyt asiaan sen enempää ihmettelemään, vaan pamautti muutamasta metristä epäsuoran vaparin siirron jälkeen verkkoon ja NuPS oli takaa-ajajana.

Tästähän peli vasta vieraiden osalta oikeastaan alkoi. Syötöt alkoivat löytämään omia ja hetkessä joukkue alkoi näyttää vaaralliselta hyökkäyssuuntaan. Puoliajalla sisään heitetyt Sofia ja Sanni toivat tuoreita jalkoja laitapeliin ja NuPS vyörytti hyökkäyksiä toisensa perään. Parikymmentä minuuttia ja muutama huippupaikka siinä kesti, mutta 67 minuutin kohdalla syntyi vihdoin ansaittu tasoitus. Liisa sai Emiltä syötön selkä maaliin päin parissakympissä, kääntyi upeasti pakit seisomaan jättäen ja karkasi viimeistelemään 1-1 -osuman.

Tasoituksen jälkeen NuPS haki vahvasti voittomaalia, mutta ACK kesti loistavasti pelanneen maalivahtinsa johdolla ilman takaiskua. Toisen puoliajan aikana 3-4 kertaa maalivahti esti hyvillä vastaantuloillaan punaisten täysosuman ja vieraiden oli tyytyminen pelistä tasuriin. Oma puolustus jatkoi ensimmäisen puoliajan loistavaa peliään ja hyvällä tahdollakaan ei osaa laskea ACK:lle toisella yhtään maalipaikkaa. Laura ja Emi hoitelivat isot pallot mallikkaasti ja Ella ja AK katkoivat yritykset tarkasti laidoilla.

Seuraavaksi palataan taas kotiluolaan ja lauantaina 19.5. klo 16:30 kylään Rintamäki Areenalle tulee kauden kovan alkuohjelmansakin takia tahmeasti aloittanut FC Espoo. Joten taas on vastassa ihan lähinaapureita, tulkaahan kannustamaan tytöt voittoon! Suursuosion saanut herkkupuffa tietenkin taas paikalla kannattajien mieliksi.

 

Avauskokoonpano (4-2-3-1):

Liisa Merisalu

Kia-Erika Jehkonen Rebecka Mannström Anna-Kaisa Liukkonen

Noora Rehnström Vilja Bergholm

Ella Heinonen Laura Tammi Emilia Siltala Elisa Ylistö

Ronja Kivi

 

Vaihdot:

41 min Jehkonen >< Sanni Salmivaara

41 min Ylistö >< Sofia Ahlgren

 

Maalit:

HT

46 min  1-0

67 min  1-1  Merisalu (Siltala)

 

Sarjatilanne:

https://vanha.palloliitto.fi/tulospalvelu/2018-jalkapallo?&spljp18&T181&3