TB Ykkönen: NuPS-Närpes Kraft 1-3

TB Ykkönen: NuPS – Närpes Kraft 1-3 (0-1)

B-tyttöjen Ykkönen jatkui kotiottelulla Närpiön Kraftia vastaan. Keväällä käytiin vieraissa häviämässä heille kitkerästi viimeisen minuutin maalilla, mutta silloin tappio oli kyllä ansaittu, kun pelillisesti oltiin selvästi alakynnessä. Nyt lähdettiin hakemaan hyvitystä Kuoppiksen hienolla nurmella.

Toisin kuin keväällä, jolloin maalipaikat olivat varsinkin meillä kortilla, nyt peli alkoi varsin vauhdikkaissa merkeissä. Ensimmäisen parin minuutin aikana meillä oli jo kaksi huippupaikkaa johto-osumaan, mutta tolppaa lähemmäs ei palloa saatu ja sitten Kraft pääsi iskemään vastahyökkäyksestä kuudennella minuutilla 0-1. Ensimmäinen puoliaika jatkui samalla mallilla, NuPS painoi päälle ja loi puolenkymmentä laatupaikkaa ilman täysosumaa, Kraftilla oli maalin lisäksi silläkin toinen tekopaikka, ilman tulosta sekin. Tauolle siis mentiin kotijoukkueen hallinnasta huolimatta vieraiden johtaessa maalilla.

Toinen puoliaika alkoi hyvin, kun viiden minuutin kohdalla pitkän kotijoukkueen pallonhallintajakson jälkeen Rebe vapautti Rian oikealla ja Ria sijoitti tasoituksen takanurkkaan. Alkoi näyttää siltä, että peli kääntyisi vielä punapaidoille. Mutta kymmenen minuutin jälkeen Kraft siirtyi taas johtoon suoraan kulmasta tehdyllä maalilla ja kun NuPS oli vasta toipumassa tästä, niin sama tyttö iski nopeasta hyökkäyksestä ja 1-3. 

Loppupeli kulki sitten siihen malliin, että vieraat parkkeerasivat bussin maalinsa eteen ja pelasivat aikaa aina tilanteen tullen. Kortinkin heidän maalivahtinsa ajanpeluusta ehti saada, mutta Kraft onnistui tavoitteessaan, peli hidastui ja kotijoukkueen hyvä ote muuttui väkinäiseksi yrittämiseksi. Muutama hyvä paikka kavennukseen saatiin vielä loppupuolella peliä, mutta yhä ilman tulosta ja näin loppunumeroiksi jäi 1-3.

Tappioluvuista huolimatta sikäli pelissä oli hyviäkin asioita, että kun keväällä oltiin vieraissa alakynnessä, niin nyt NuPS vei peliä selvästi ja oli parempi kaikilla muilla mittareilla paitsi siinä tärkeimmässä asiassa, eli maalinteossa. Tytöt avasivat peliä hyvin, pitivät hyvin palloa pitkiäkin aikoja ja myöskin maalipaikkoja siis luotiin mukavasti varsinkin ensimmäisellä jaksolla. Parhaiten tänään punaisten peliä pyöritti Rebe, joka oli harhautuksineen ja syöttöineen koko ajan vaarallinen.

Kauaa ei tappiota ehditä märehtiä, sillä Ykkönen jatkuu jo tiistaina Tapiolassa, jossa kohtaamme syksyn sarjan kahdella voitolla aloittaneen Hongan kakkosjoukkueen.

 

Avauskokoonpano (4-2-3-1):
Liisa Merisalu
Elisa Ylistö  Ria Karjalainen  Sofia Ahlgren 
Vilja Bergholm Rebecka Mannström
Helmi Helander Emilia Siltala Noora Rehnström Ella Heinonen
Ronja Kivi

Vaihdot:
60 min Heinonen >< Viivi Nokio
73 min Helander >< Ronja Salmi

Maalit:
 2 min 0-1
HT
47 min 1-1 Ria Karjalainen  (Rebecka Mannström)
54 min  1-2
55 min  1-3

Yleisö: 56

Pelin pöytäkirja:
https://vanha.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&1064836&T181

Sarjatilanne:
https://vanha.palloliitto.fi/tulospalvelu/2018-jalkapallo?&spljp18&T181&7