NuPS Futsal avasi kauden niukalla tappiolla

NuPS pelasi kautta aikain ensimmäisen miesten futsal kotiottelunsa Nummelassa ja vastaan asettui uusi tuttavuus EBK/Suvela Espoosta. Aiemmin kotiotteluita on pelattu piirin vuoroilla ympäri Uudenmaan aluetta. Paikalle oli saapunut varsin mukavasti katsojiakin, n. 40 silmäparia oli todistamassa tiukkaa kolmosdivari matsia.

Ottelu käynnistyi NuPS:n osalta hienosti ja varsin nopeasti kotijoukkue oli jo 2-0 johdossa, maalintekijöinä Priit Hermits ja Juuso Lemminkäinen. Ensimmäisen puoliskon ensimmäiset 15 minuuttia oli NuPS:lta erittäin hyvää peliä, mutta viimeisellä vitosella ote herpaantui ja virheitä alkoi tulemaan puolustuspäässä. Meritoitunut vierasjoukkue käytti tilanteen välittömästi hyväkseen ja takoi viimeisellä vitosella kolme maalia siirtyen puoliajalle 2-3 johdossa.

Toinen puoliaika jatkui pitkään tasaisissa merkeissä. Molemmilla joukkueilla oli melko vähän vaarallisia maalintekotilanteita. Kuitenkin toisen puoliajan puolivälin jälkeen NuPS pääsi peliin uudestaan mukaan ensin tasoittaen pelin 3-3:een ja ehkäpä hieman yllättäen kotijoukkue siirtyi vielä 4-3 johtoon, kun peliaikaa oli noin 3-4 minuuttia jäljellä. Maalintekijöinä Ville ja Toni Kreander.

Tämä ei kuitenkaan lopulta riittänyt edes yhteenkään pisteeseen, vaan EBK nousi viimeisellä parilla minuutilla tasoihin ja ohi. Kotijoukkueen taktinen pelisilmä petti pahasti ja kun olisi pitänyt yrittää pelata kellosta aika pois, niin lähdettiin turhankin hätiköidysti hakemaan johtoasemassa lisämaaleja. Epäonnistuneen NuPS pelaajan laukauksen jälkeen seurasi EBK:n nopea vastahyökkäys laidalta, josta pallo löysi kuin löysikin tiensä NuPS puolustajien läpi keskustaan vapaaksi jääneelle EBK pelaajalle, jolla oli helppo työ laittaa pallo tyhjään maaliin.

Ottelun ratkaisu nähtiin n. 50 sekuntia ennen päätössummeria. NuPS:lla oli omalla alueella sivurajapotku, joka huolimattomasti annettiin väärin, eli sivurajaa antaneen pelaajan tukijalka oli rajapotkua annettaessa kentän puolella ja sivuraja kääntyi EBK:lle. EBK otti aikalisän ja suunnitteli sivurajakuvion. Vaikka NuPS pelajaat olivatkin kutakuinkin sijoittuneet optimaalisesti puolustamaan loppuhetken sivurajapotkua, niin on vaan pakko myöntää, että EBK:lla sivurajakuvio onnistui niin täydellisesti ajoituksineen ja syötön kovuuksineen, ettei mitään ollut tehtävissä voittomaalin estämiseksi. Sivurajasta siis syöttö viereen, josta todella kova maatapitkin syöttö/veto aivan takatolpan viereen, josta EBK pelaaja täydellisesti ajoitetulla liikkeellä onnistui NuPS pakin vastusteluista huolimatta vielä tökkäämään pallon maalin perukoille.

Tämän jälkeen NuPS käytti vielä aikalisän ja lähti hakemaan tasoitusta ilman maalivahtia, mutta ei kuitenkaan saanut minkäänlaista vaaraa EBK puolustukselle aikaiseksi ja ottelu päättyi lukemiin 4-5.

Ottaen huomioon, että varsin monelle NuPS pelaajalle ottelu oli ensimmäinen futsal ottelu miesten sarjassa ja ylipäänsä ensimmäinen peli tällä kaudella NuPS:lle, niin siihen suhteutettuna otteet olivat erittäin lupauksia herättävät. Vierasjoukkue on asettanut julkisesti tavoitteekseen sarjanousun, joten kotijoukkueen esitys todennäköisesti yhtä sarjan kärkijoukkuetta vastaan oli todella hyvä.

Ottelu on katsottavissa kokonaisuudessaan Youtubesta osoitteesta https://youtu.be/TDsTmyCJIng

NuPS kiittää kaikkia paikalle saapuneita katsojia ja toivottaa tervetulleiksi vielä  yhteen jäljellä olevaan, Nummelassa pelattavaan kotiotteluun, joka on sunnuntaina  13.1.2019 klo 12.00 alkaen GFT/3:sta vastaan Nummelanharjun koulun liikuntasalissa.

NuPS:n taival 3-divisioonassa jatkuu lauantaina 17.11 klo 18.00 alkaen Espoonlahden urheiluhallissa Kilo IF/3 vastaan, joka aloitti oman kautensa 7-8 voitolla NouLa:aa vastaan.