B-tytöille piirinmestaruus futsalissa!

2.3.2019 klo 16.00 Esport-arena 
B-tytöt, Kakkonen

KäPa/Musta – NuPS 0 – 6 (0 – 3)

4:52 0-1 Norppu (Elisa)
8:54 0-2 Vilja (Iida)
9:42 0-3 Vilja (Jade)
10:26 0-4 Ronsku (Sofia)
18:17 0-5 Jade (A-K)
19:03 0-6 Ronsku (Elisa)

NuPS – TiPS 5 – 4 (2 – 2)

2:24 1-0 Elisa (A-K)
4:22 2-0 Elisa (Norppu)
5:04 2-1 TiPS
5:43 2-2 TiPS
14:19 3-2 Ronsku (Elisa)
17:27 3-3 TiPS
17:40 4-3 Ronsku (Elisa)
18:08 4-4 TiPS
19:52 5-4 Elisa (-)

NuPS: Emilia Dannbäck, Iida Leskinen (0+1), Vilja Bergholm (2+0), Noora Rehnström, Jade Långtström (1+1), Elisa Ylistö(0+2)(3+2), Ronja Salmi (2+0)(2+0), Sofia Ahlgren (0+1), Noora Määttä (1+0)(0+1), Viivi Nokio ja Anna-Kaisa Liukkonen (0+1)(0+1)

Sarjan viimeisistä peleistä muodostui juuri sellainen jännitysnäytelmä kuin kuuluukin! Pelejä ennen olimme sarjassa kolmantena. TiPS johti sarjaa 18 pisteellä ja me Wildin kanssa olimme 14 pisteessä. Wild oli hivenen paremman maalieronsa turvin toisena ja me siis vasta kolmantena. Panoksena peleissä siis sarjan mitalien värit ja kahdelle parhaalle paikka SM-lopputurnaukseen Seinäjoelle 16.-17.3. Onneksi meidän pelaajamme eivät olleet juuri sarjataulukkoa tutkineet, vaan pääsimme lähtemään peleihin melko leppoisissa tunnelmissa.

Aloitimme oman päiväurakkamme määrätietoisesti ja tyttömme näyttivät KäPa:n tytöille, miten futsalia pelataan. Pallo liikkui kauniisti pelaajalta toiselle ja emme antaneet fyysisesti vahvalle vastustajalle mahdollisuutta päästä iholle, vaan pääsimme hyödyntämään omia vahvuuksiamme taitoa ja nopeutta.

Molemmat kentälliset pelasivat tasaisesti ja tasapainoisesti. Myös maalit jakautuivat tasaisesti Viljan ja Ronskun tehdessä kaksia maalia ja Jaden ja Norpun yhdet. Maalissa Emppu oli myös hyvällä pelipäällä ja ne muutamat maalipaikat, joita vastustaja sai, hän hoisi tyylikäästi. Tuloksena ensimmäisestä ottelusta vahva 6-0-voitto ja samalla maaliero sai tuntuvaa kohennusta.

Meidän otteluiden välissä oli sitten kilpakumppaniemme Wildin ja TiPS:n keskinäinen kohtaaminen, jossa Wild osoittautui hivenen paremmaksi vieden ottelun 2-1. TiPS:n pienet ja taitavat tytöt pitivät palloa enemmän, mutta Wildin puolustus toimi määrätietoisen vahvasti ja hyville maalipaikoille eivät TiPS:n tytöt helpolla päässeet. Wild puolestaan iski teräviä vastahyökkäyksiä, joista molemmat maalitkin tehtiin. Ottelun lopussa TiPS kavensi vielä kauniilla maalilla, mutta totuuden nimessä täytyy myöntää, että Wildin lisäosumat olivat lähempänä kuin TiPS:n tasoitus.

Näin oli tilanne ennen viimeisiä otteluita se, että me olimme siirtyneet sarjan toiseksi ohi Wildin ja TiPS oli meitä molempia pisteen edellä. Meidän viimeinen ottelumme oli TiPS:aa vastaan ja Wild pelasi meidän jälkeen EPS:aa vastaan. Tilanne oli vähintäänkin kutkuttava!

Viimeiseen peliin meillä oli selvä sävel – ainoastaan voitto varmistaisi paikan lopputurnaukseen. Pimitimme tiedon tytöiltä, vaikka joku uteliaimmista kävi asiaa pelien välissä kysymässä. Totesimme vain, että pelataan pelit ensin loppuun ja lasketaan pisteet vasta sitten ja katsotaan, mihin se riittää.

Aloitimme jälleen vahvasti. Pidimme enimmäkseen palloa ja molemmat kentälliset saivat vastustajan prässin helposti murrettua. Maalipaikoille oli kuitenkin vaikeata päästä ja silloin kun tämä onnistui, oli vastustajan maalivahti esteenä. Usein myös se viimeinen syöttö jäi joko taakse tai meni liikaa eteen.

Maalia ei kuitenkaan jouduttu kauaa odottamaan. Aivan huikean käsittämättömässä vireessä ollut Elisa aloitti oman shownsa ajassa 2:24. pari vastustajaa ensin kahville ja sitten hirveällä pommilla pallo maaliin yläriman kautta ja meille 1-0-johto. Tästä pari minuuttia eteenpäin ja sama toistui. Pari vastustajaa kahville ja pallo pömpeliin kovalla vedolla. TiPS:n tytöt näyttivät tässä vaiheessa, miksi ovat sarjan kärjessä. Periksi ei annettu, vaan väkisin tultiin kahdella erikoistilannemaalilla tasoihin ja tauolle poistuttiin tasatilanteessa.

Toisella jaksolla edettiin tasatahtiin: ensi me siirryimme johtoon, sitten TiPS tasoitti. Molemmat meidän maalit teki Ronsku Elisan syötöistä. Näytti jo vahvasi siltä, että tasapeliin päädytään ja TiPS varmistaa tasuripisteellä paikkansa lopputurnauksessa ja me jäämme jännittämään ottelun Wild-EPS lopputulosta.

Illan sankaritar Elisa oli kuitenkin asiasta eri mieltä. Pelikellossa oli aikaa enää kymmen sekuntia ja pallo oli vastustajalla. Elisa kuitenkin prässäsi pallon hyvin itselleen ja lirutti sen melko kaukaa maaliin maalivahdin ollessa kaukana ulkoa maalistaan. Aikaa oli niin vähän, ettei TiPS enää saanut takaa-ajoa käyntiin, vaan voitto oli tosiasia. Näin varmistimme itsellemme paikan lopputurnaukseen ja mitalin väriksi vähintään hopean.

Meidän voittomme myötä myös Wildin otteluun EPS:aa vastaan oli selvät sävelet. Wild tarvitsi voiton, sillä tasapelillä TiPS saisi hopeaa ja paikan lopputurnaukseen paremman maalieronsa turvin. Sarjan voittoon Wild tarvitsisi joko runsasmaalisen tai vähintään kahden maalin voiton. Wildin tytöt olivat selvästi tietoisia tilanteesta, sillä heidän otteistaan paistoi hermostuneisuus ja mitä pitemmälle ottelu eteni, sitä hätäisempiin ratkaisuihin päädyttiin. EPS siirtyi ottelussa jo hyvin varhaisessa vaiheessa johtoon kulmapotkun kimmotessa Wildin tytöistä omaan maaliin. Hieman ennen loppua Wild sai sitten lopulta tasoitusosuman aikaan, mutta voittomaaliin eivät eväät enää tällä kertaa riittäneet, vaan lopputuloksena 1-1 ja näin paikka lopputurnaukseen jäi saavuttamatta ja edessä oli tyytyminen sarjan pronssimitaleihin.

Meidän tytöt olivat tänään hyviä! Elisa loisti, mutta moni muukin onnistui erinomaisesti. Ronsku teki neljä kaunista maalia ja näytti muille mallia, miten maalille liikutaan. Noora oli itse varmuus pohjalla: pallo pois ja syöttö omille. Ilmeetöntä, mutta tehokasta. Vilja oli jälleen vauhdissa ja esitti molemmissa otteluissa loistavia pallollisia nousuja tarjoillen ketjukavereille maukkaita maalipaikkoja. Ilman kolhuja ei tänäänkään selvitty, sillä jälkimmäisessä ottelussa Iida kolautti päänsä pahasti lattiaan ja hetki tästä, niin hänen paikalleen tullut Viivi väänsi nilkkansa ja joutui jättämään pelin kesken. Toivotaan, etteivät kolhut aiheuta pitkää taukoa.

Tänään oli tarjolla sitä urheiluviihdettä parhaimmillaan. Jännittäviä otteluita ja suuria tunteita. Onnistumisen iloa ja epäonnistumisen kyyneliä. Kiitos tästä tytöt!

JL

Ohjeet pelien välissä