VJS - NuPS, B-tytöt harjoituspeli

31.3.2019 klo 20.45-22, VJS-areena

Jalkapallo, harjoitusottelu (2x35 min)VJS - NuPS TB 5 – 2 (3 – 2) tai 5 – 3 (3 – 2)1. 1-0 VJS

17. 2-0 VJS rp.

21. 3-0 VJS

32. 3-1 Jenny (Sofia)

35. 3-2 Vilja (Jenny)

36. 4-2 VJS

(38. 4-3 Selja (-))

59. 5-2 tai 5-3 VJSNuPS: Ronja Kivi; Eveliina Kahila, Laura Tammi, Ronja Salmi, Eevi Eskola; Noora Rehnström ’C’, Noora Ilonen; Selja Laine, Vilja Bergholm (1+0) Sofia Ahlgren (0+1); Jenny Pilviö (1+1)

Vaihdosta: Salla Waara, Enni Saarni, Noora Määttä, Fanni Honkimaa, Anna-Kaisa Liukkonen, Jade Långström, Milla Kivelä

 

VJS tarjosi meille hienot puitteet ja erinomaisen vastuksen kotihallissaan Vantaanlaaksossa. Rikkonaisen treenikauden ja kokoonpanovaikeuksien vuoksi lähtökohtamme otteluun olivat haastavat. Nuoremmista tytöistä saimme kuitenkin runsaasti apuja, joten pelaajatilanne otteluun oli kuitenkin lopulta hyvä.

Ottelu alkoi murheellisesti, kun ainoastaan 40 sekuntia oli pelattu, niin harhasyötön jälkeen VJS pelaaja karkasi läpi ja kotijoukkue siirtyi johtoon. Tämän jälkeen pääsimme hivenen paremmin peliin mukaan, mutta tahtipuikkoa heilutti kuitenkin pääasiassa VJS. Noin vartin pelin jälkeen meni VJS-peluri nurin rangaistusalueella ja melko heppoisesta tilanteesta tuomittiin kotijoukkueelle rankkari. Maalissa Stone oli hyvin vedossa mukana, mutta ei aivan yltänyt palloon, vaan kotijoukkueelle illan toinen osuma.

Muutaman minuutin päässä tästä sai kotijoukkue jälleen läpiajon oikealta ja pallo jälleen varmasti maaliin. Tässä vaiheessa olisi saattanut jollain joukkueella päät painua, mutta meidän tytöt eivät antaneet periksi, vaan pelaamista jatkettiin täydellä teholla ja lopulta puolen tunnin pelin jälkeen Sofia prässäsi hyvin pallon vastustajan alakerralta, tarjoili maukkaan syötön keskelle Jennylle, joka nosti tarkasti pallon maalivahdin yli takakulmaan kaventaen tilanteeksi 3-1. Ja ainoastaan pari minuuttia tästä, niin Jenny itse prässäsi pallon topparilta ja syötti taakse Viljalle, jolla oli suhteellisen helppo työ pistää pallo tyhjillään olleeseen maaliin ja näin olimme yllättäin jo maalin päässä.

Puoliajalla teimme runsaasti pelaajavaihtoja ja kentälle juoksi suuri määrä ensikertalaisia, kun mukaan lähteneet 04-tytöt päästettiin irti. Aivan alkuun VJS siirtyi sivuvaparin jälkitilanteesta 4-2-johtoon, mutta muuten nuori joukkueemme pysyi hyvin pelissä mukana. Ensikertalaisista etenkin vasempana puolustajana pelannut Enni onnistui erinomaisesti ja oikeana laitalinkkinä pelannut Milla näytti myös olevan hyvässä pelivireessä.

Hyvin pian VJS:n 4-2 maalin jälkeen nähtiin hyvin mielenkiintoinen ja poikkeuksellinen episodi. Vilja laukoi pallon noin kahdestakymmenestä metristä maalin ylärimaan, Selja seurasi oikeaoppisesti vedon perässä ja pääsi paluupalloon kiinni. Ensimmäisen vedon maalivahti torjui, mutta paluupallosta Selja laittoi pallon maaliin. Aivan selvä maali siis! Päätuomari kävi tilanteen jälkeen keskustelemassa asiasta avustavan erotuomarin kanssa ja lopulta tilanne päätyi siihen, että peliä jatkettiin VJS:n vapaapotkulla maalin edestä paitsion vuoksi.

Jonkin pelikatkon aikana kysyimme avustavalta, että oliko se ihan oikeasti muka paitsio ja avustava sanoi, ettei hänen mielestään ollut, mutta näin päätuomari oli päättänyt. Tässä vaiheessa tiedustelin asiaa päätuomarilta ja hän selitti toisen pelaajan olleen paitsiossa, mutta minä en oikein ymmärtänyt selitystä, koska tilanteessa oli ainoastaan Selja meidän pelaajista. Peliä jatkettiin, mutta asiaan palattiin vielä ottelun loputtua ja tuomari tosiaan kuvitteli maalilla olleen kaksi pelaajaa, joista toinen veti ensin ja toinen laittoi pallon sitten maaliin oltuaan paitsiossa. Virallisesti ei siis maalia, kun tuomari näki näkyjä, mutta moraalisesti meille maali, koska mitään rikettä ei tapahtunut!

Peliä jatkettiin tasaisissa merkeissä ja vielä kertaalleen VJS pääsi maalintekoon meidän alakerran harhasyötön seurauksena ja näin siis loppulukemiksi 5-2 tai 5-3 tulkitsijasta riippuen. Meidän joukkueesta erottuivat erityisen hyvin edukseen nuoremman joukkueen pelaajat, kuten Enni ja Milla. Myös Jenny pelasi jälleen vahvasti kärjessä saalistaen yhden maalin ja yhden syötön. Fanni pelasti myös vahvasti puolustuksen keskustassa katkoen tilanteita todella taidokkaasti. Omista pelaajistamme Sofia pelasi laidallaan talven vahvimman ottelunsa ja Ronsku debytoi topparin tontilla todella vahvasti ja rohkeasti. Keskikentällä Vilja jaksoi jälleen työskennellä kahden edestä ja toimitta palloja omille hyvällä prosentilla.

Harjoitusottelumme jatkuvat tulevana viikonloppuna Tallinnassa, jossa kohtaamme Viron U19-tytöt kahdesti ja FC Floran U17-tytöt kerran.

Tässä vielä viikonlopun ohjelma:

Perjantai 5.4. klo 14:30 Viro U19 – NuPS TB, A Le Coq Arena

Lauantai 6.4. klo 18.00 FC Flora U17 – NuPS TB, A Le Coq Arena

Sunnuntai 7.4. klo 10:00 Viro U19 – NuPS TB, A Le Coq Arena

 

JL

Joukkueen kapteeni Noora