NuPS T05 Helsingin ja Uudenmaan piirin futsalmestareiksi

NuPS:n 05 syntyneet tytöt voittivat futsalmestaruuden suvereenein ottein ilman tappioita.

Ensimmäiseen futsal kauteen lähdettiin varovaisin toivein, kun puolet joukkueesta ei ollut koskaan pelannut futsalia. Harjoittelussa lähdettiin liikkeelle perusasioista, kuten pallon haltuunotosta, aivan kuin olisi aloittanut jalkapallon uudelleen. Pikkuhiljaa lainalaisuudet opittiin ja lähdettiin kohti ensimmäisiä sarjapelejä.

Ensimmäisen sarjapelin alkupuolisko ei luvannut hyvää. Vaikka olimme pelissä mukana, vastustaja teki maalit ja olimme melko nopeasti 0-3 tappiolla. Valmennus ei tästä ollut huolissaan, vaan loi uskoa pelaajiin. Pikkuhiljaa peliin päästiin mukaan ja ensimmäisen maalin jälkeen tyttöjä ei pysäyttänyt mikään. Ottelu NuPS:lle 6-3.

Vuoden loppuun asti tyttöjen pelaaminen oli jopa näytösluonteista. Sen verran hienosti peli kulki, pelaajat tiesivät paikkansa ja vaihtoruletti pyöri. Pelkkiä suurinumeroisia voittoja tuli.

Vuodenvaihteen jälkeen pari pelaajaa sairasteli ollen harjoituksista ja kahdesta pelipäivästä poissa. Tämä näkyi passiivisempana pelinä aikaisempaan verrattuna. Pelillisistä ongelmista huolimatta tytöt väänsivät edelleen voittoja, vaikkakin marginaalisia yhden-kahden maalin voittoja.

Tahran tyttöjen muuten puhtaaseen tilastoon aiheutti HJK City. He olivat pelanneet sarjan kierrättämällä koko heidän joukkueensa pelaajia, joka näkyi heidän pelien tuloksissa. Nyt heillä oli jalkeilla hyvä ryhmä, eikä meidän joukkue saanut hyvistä paikoista huolimatta ratkaistua ottelua sen päättyeässä tasapeliin.

Viimeisiin sarjapelipäivään lähdettiin johtoasemasta ja vastassa oli sarjakakkonen TiPS. Ottelusta meille riitti tasapeli varmistamaan futsalmestaruus. Jobinpostia pelipäivän aamuna tuli enemmänkin. Fanni oksennustaudissa ja Parre poissa maalilta. Tilalle hälytettiin Emppu, joka oli pelannut kauden 04 ikäryhmän maalilla.

TiPS pelin asetelmat olivat selvät heti ensimmäisestä pallokosketuksesta lähtien. TiPS hallitsi palloa ja peliä NuPS:n kontrolloidessa tilannetta.  Kontrollointi kuvaa parhaiten tyttöjen kylmäpäisyyttä. Missään vaiheessa ei ollut havaittavissa hermostuneisuutta tai paniikkia, vaikka tiukkoja tilanteita olikin. Valmennus oli iskostanut päähän, että keskeltä ei päästä hyökkäämään ja sitä toteutettiin yhtä läpiajoa lukuun ottamatta esimerkillisesti.  Kesken TiPS:n painostuksen tytöt pääsivät hyvään hyökkäykseen, josta punnerrettiin maali. TiPS jatkoi painostusta, mutta maalin teki taas NuPS, tällä kertaa nopean ja hienon kulmatilanteen jälkeen tilanne 2-0. NuPS keskittyi vielä enemmän puolustamaan keskialuetta ja keskustaa, jolloin vastustaja ei päässyt maalintekotilanteisiin. Kaukovedot Emppu otti hienosti. Pelin päättyessä samoihin lukemiin voitiin jo hieman hihkaista. Vielä voitto sarjajumbosta, niin päästään juhlimaan. Viimeinen ottelu oli käytännössä ratkennut jo ensimmäisen 30sek aikana, jolloin tytöt pistivät 2-0 tauluun. Loppu oli pelailua pelin päätyttyä suurinumeroisesti.

Ensimmäinen futsalkausi osoittautui menestykseksi. Syksyllä tarkastellaan tilannetta, lähdetäänkö puolustamaan titteliä.

Joukkueessa pelasivat:

Paris Palonen, Wilma Lepistö, Fanni Honkimaa, Wilma Nokio, Milla Kivelä, Enni Saarni, Julia Hörman, Aada-Sofia Ruskela, Wiona Nokio, Bea Asp, Emilia Dannbäck, Vilma Vataa

Valmennus Henri Nokio, Anci Pilviö, Mia Laitinen

Huolto Hanna Nokio

Joukkueenjohto Sami Kivelä