Kotivoitto saaliina sarja-avauksesta

13.4.2019 klo 15.00, Rintamäki Areena, Nummela
TB Ykkönen

NuPS – JäPS  4 – 0 (2 – 0)

3. 1-0 Selja 
13. 2-0 Liisa (Sofia)
60. 3-0 Norre
75. 4-0 Wilma

NuPS: 1 Ronja Kivi; 45 Eveliina Kahila, 17 Laura Tammi, 3 Ronja Salmi, 7 Anna-Kaisa Liukkonen (- 56.); 10 Noora Rehnström, 4 Noora Ilonen; 11 Selja Laine (- 46.), 29 Vilja Bergholm, 26 Sofia Ahlgren (- 79.); 50 Liisa Merisalu ’C’ (-67.)
Vaihdosta: 12 Jade Långström (+67.), 6 Iida Leskinen (+46.), 9 Wilma Nokio (+56.), 27 Jenny Pilviö (+ 79.) ja 19 Sonja Ståhl

 

Sarja-avaukseen lähdimme melko levollisessa tilanteessa, vaikka poissaolijoita oli taas paljon. Viimeisimpänä maalivahti Emilia Dannbäck satutti sormensa perjantai-iltana ja Salla Waara sairastui, joten kokoonpanoon tuli muutoksia vielä loppumetreillä. Maalille saatiin rutinoitunut Ronja Kivi ja Sonja Ståhl saatiin pikahälytyksellä paikkaamaan Sallaa, joten hermoiluun ei ollut aihetta. Toki joukkueen pelaajatilanne voisi olla parempikin, mutta kilpailukykyinen joukkue saatiin kentälle. Mikä myös on ilahduttavaa, on se, että nuorempien joukkueesta löytyy myös laatua ja intoa paikkaamaan aukkoja omassa ryhmässämme. Ykkösdivisioonadebyyttinsä joukkueessa tekivät tänään vasempana puolustajana koko ottelun urakoinut Eveliina Kahila ja toisella jaksolla peliin tulleet Wilma Nokio ja Jenny Pilviö, jotka myös täyttivät paikkansa mainiosti kentällä.

Lähdimme otteluun todella väkevästi ja heti avausvihellyksen jälkeen Norre vapautti laidastaan Sofian puolittaiseen läpiajoon, mutta tästä tilanteesta emme vielä päässeet maalintekoon. Pari minuuttia tästä, niin Selja karkasi vahvasti läpi vasemmalta ja hyvä laukaus painui takakulmaan ohi erinomaisen ottelun pelanneen JäPS-maalivahdin Signus Skyen. Kymmenen minuuttia tästä, niin toinen hyvin samanlainen maali, jossa Sofia vapautti Liisan vasemmalta läpi ja veto takakulmaan ja tilanteeksi jo 2-0. Tässä vaiheessa näytti siltä, että ottelusta saattaisi tulla hyvinkin maalirikas, mutta näin ei kuitenkaan käynyt. Tauolle siirryttiin kotijohdossa 2-0.

Tauolla vierasjoukkue JäPS oli saanut itseluottamuksensa kerättyä ja he aloittivat toisen jakson pirteästi ja rohkeasti liikuttaen hyvin palloa. Puolustuksemme oli kuitenkin tänään erinomaisen hyvin hereillä ja vaarallisiin maalipaikkoihin ei vieraita tänään päästetty. Omat hyökkäyksemme ajautuivat usein paitsioon rohkealla korkealla linjalla pelannutta JäPS-puolustusta vastaan, mutta silti saimme maalipaikkoja luotua tasaiseen tahtiin ja ainoastaan maalivahdin useat hienot torjunnat pitivät lukemat siedettävinä.

Kolmas maalimme tuli Norren antamasta sivuvaparista, jonka hän taidokkaasti nosti yli maalivahdin. Tilanteessa oli erinomaisesti mukana Laura, jolla olisi ollut helppo työ pistää pallo läheltä sisään, mikäli maalivahti olisi yltänyt torjuntaan, mutta veto painui suoraan sisään Lauran saattaessa pallon maaliin katseellaan lähietäisyydeltä. Kertaalleen onnistuimme vielä maalinteossa, kun debyyttinsä tehnyt Wilma kruunasi hyvän ottelunsa lähietäisyydeltä maalilla. Ensimmäisen vedon maalivahti vielä torjui, mutta paluupallosta Wilma ei enää erehtynyt, vaan viimeisteli loppunumeroikis 4-0.

Ottelu oli meiltä joukkueena hyvä ja tasainen. Toki vielä jäi paljon parannettavaa, mutta esitys oli tasapainoisen kypsä. Alakerta pelasi kokonaisuutena vahvasti. Vasempana puolustajana pelannut Eve oli se näkyvin pelaaja osallistuen hyvin myös hyökkäyksiin. Topparipari Laura ja Ronsku katkoivat vahvasti. Toisella puoliajalla Ronsku siirrettiin laitaan ja sieltä nähtiin häneltä useita hyviä nousuja ja maalikin oli lähellä, mutta volley-veto painui yli maalista tällä kertaa! Sofia oli jälleen mainiolla pelipäällä, vaikka ei itse tällä kertaa maalin makuun päässytkään. Hän kuitenkin pohjusti ja tarjoili reilut kymmenen hyvää maalipaikkaa toisille. Vaihdosta kentälle tulleet Iida, Jade, Wilma ja Jenny osoittivat myös pärjäävänsä näissä peleissä hyvin. He loivat useita hyviä tilanteita hienoilla kombinaatioilla ja hyökkäyksiä vyörytettiin tasapainoisesti molemmilta puolilta. Siinä ovat isommat tytöt välillä helisemässä, kun ”taskuraketit” viilettävät!

Avauskokoonpano