TB Punaiset voittoon myös kotona

24.4.2019 klo 18.30, Rintamäki Areena
Jalkapallo, TB Kolmonen (2x40 min)

NuPS - PEP 4 – 0 (2 – 0)

13. 1-0 Iida Salminen (?)
27. 2-0 Jade Långström
45. 3-0 Emilia Dannbäck 
62. 4-0 Emilia Dannbäck (Katriina Poikela)

NuPS: Peppi Niemi; Helmi Tynkkynen, Laura Mäkelä, Eevi Eskola, Vilma Kokko; Viivi Nokio ’C’, Jannica Iivarinen; Jade Långström, Iida Leskinen, Iida Salminen; Ronja Salmi
Vaihdosta: Emilia Dannbäck, Jutta Heino, Katriina Poikela, Jenny Pilviö ja Lara Långström

Sarjan toisessa ottelussa pelasimme Pohjois-Espoon Pontta vastaan. Vastustaja oli meille melko tuntematon, mutta ennakkotiedustelun perusteella odotettavissa oli tasainen ottelu ja hyvä vastus ja juuri näin kävikin. Meillä oli jälleen ilo saada runsaasti nuoria apulaisia otteluun. Maaliin saimme Peppi Niemen, joka 2006-syntyneenä on jopa kuusi vuotta nuorempi kuin osa sarjan muista pelaajista, mutta ei tuo ikäero kentällä kyllä näkynyt mitenkään! Vuorenvarmaa pelaamista: kaikki pallot torjuttiin tyylikkäästi ja avaukset napsuivat lähes järjestään omille. Erityismaininta vielä muutamasta esimerkillisestä lähitilannetorjunnasta, joissa lähelle ajautuneet hyökkääjät jäivät vaille mahdollisuuksia Pepin peittäessä maalin kokonaan.

Kenttäpelaajista täysin uusia tuttavuuksia B-tyttöpeleissä olivat Helmi Tynkkynen, Vilma Kokko ja Jutta Heino, jotka kaikki suoriutuivat hienosti läpi ottelun pelaten laitapuolustajina. Helmi ja Jutta olivat molemmat myös hyvissä maalipaikoissa, mutta ihan ei vielä osumaa kirjattu kummankaan nimiin. Jutta teki useita näyttäviä nousuja oikeasta laidasta. Otteista huokui ilo, kun hän pääsi Espanjan sateista tänne lämpimään Suomeen takaisin!

Ottelu oli alusta asti hyvin tasainen ja molemmilla oli omat painostusjaksonsa ja maalipaikkansa. Tänään me olimme omissa paikoissamme terävämpiä ja saimme näin voiton tästäkin ottelusta. Ensimmäisen osumamme avausjaksolla viimeisteli Iida Salminen, joka taisteli tiensä läpi useammasta pelaajasta matkallaan oikeasta laidasta kohti maalia. Toinen syntyi suoraan kulmapotkusta Jaden onnistuessa löytämään pallolle reitin maaliin. Toisella jaksolla päästettiin taas meidän Super-Sub Emppu irti ja kaksi maalia syntyi jälleen ja paikka maalipörssin kärkipaikalla hänelle ansaitusti yhteensä neljällä osumalla! Ensimmäinen osuma oli vastustajan pienoinen lipsautus, kun puolustaja syötti pallon Empulle oman maalin edessä ja Emppu tuikkasi pallon kärsällä etukulmaan. Toiseen maaleista kentällä tositoimissa pitkästä aikaa nähty Katriina Poikela tarjoili mallikkaan poikkikentän läpisyötön, josta Emppu rennolla jalalla pamautti pallon varmasti maaliin ja näin loppunumerot 4-0 oli sinetöity.

Kentällä nähtiin taas meiltä paljon onnistujia ja onnistuneita suorituksia. Kentän ehdoton tähti oli maalivahtimme Peppi. Puolustuksessa Ronsku, Laura ja Eevi olivat näkyvimmät. Keskikentällä työnjako oli selkeä: kapteenimme Viivi taisteli pallot omille ja Iida Leskinen ja Janttu näkyivät enemmän ylöspäin. Ottelun loppua kohti myös Viivi uskaltautui rohkeammin myös ylöspäin, eikä hänenkään osumansa kauas jäänyt. Myös kaikki laiturit olivat hyvällä jalalla Iida S. ja Jade aluksi ja sitten Emppu sekä Katriina siitä sitten jatkaen. Jutan rohkeat ylösnousut ja muutenkin ennakkoluuloton ja rohkea pelaaminen lämmitti myös mieltä ja nostatti katsomossa kohinaa.

JL