Kovaa taistelua pisteistä!

5.5.2019 klo 14:30, Tapiola TN3
TB Ykkönen

Honka/2 – NuPS 2 – 0 (1 – 0)

11. 1-0 Emma Pakkanen
76. 2-0 Kiia Pasanen

NuPS: 1 Ronja Kivi; 45 Eveliina Kahila, 17 Laura Tammi, 3 Ronja Salmi, 24 Viivi Nokio; 10 Noora Rehnström (- 26.), 4 Noora Ilonen; 11 Selja Laine, 29 Vilja Bergholm, 26 Sofia Ahlgren; 6 Iida Leskinen (- 54.)
Vaihdosta: 7 Anna-Kaisa Liukkonen (+54.), 9 Jannica Iivarinen (+26.), 12 Jade Långström, 27 Jenny Pilviö

 

Tuulisessa, mutta muuten kauniissa kevätsäässä nähtiin vauhdikas ja melko fyysinen jalkapallo-ottelu. Kotijoukkue Honka lähti hakemaan ensimmäistä voittoa sarjassa ja me puolestaan lähdimme parantamaan omaa pelaamistamme EPS-tappion jälkeen. Ajoittain todella navakaksi äitynyt tuuli sekoitti peliä pahasti ja olosuhteiden lukeminen näytti olevan molemmille joukkueille haasteellista.

Vahvan myötätuulen turvin saimme otteluun vahvan alun ja Hongan tytöillä oli vaikeuksia saada peliä avattua prässiämme vastaan. Saimme muutamia maukkaita riistoja, mutta vaarallisiin maalipaikkoihin emme juuri päässeet, siitä pitivät huolen hyvin hereillä olleet Hongan puolustajat. Ottelun 11. minuutilla Hongan hyökkääjä karkasi vasemmalta läpi ja nosti taidokkaasti melko kaukaa pallon yli vastassa olleen maalivahtimme ja vei kotijoukkueen 1-0-johtoon. Pian avausmaalin jälkeen kapteenimme Noora Rehnström telottiin takaapäin rumasti kenttään ja hän satutti itsensä sen verran pahasti, ettei pystynyt peliä enää jatkamaan, vaan hänet oli otettava vaihtoon pian tämän jälkeen. Tämä oli meidän kannalta sikäli harmillista, että Nooran hyvän potkun turvin olisimme voineet hakea ratkaisuja jo kauempaakin, mutta nyt tämä vaihtoehto otettiin meiltä pois.

Peli jatkui jakson loppuun melko samalla kaavalla, eli me pyrimme vahvaan prässiin ja pakottamaan Hongan huonoihin avauksiin. Täytyy kuitenkin ihailla Hongan puolustuksen ja maalivahdin pallorohkeutta, sillä kovasta prässistä huolimatta vain aniharvoin turvauduttiin roiskaisuihin. Yleensä yritettiin ahtaissakin paikoissa pitää palloa ja hakea syötöillä omia pelaajia ja pallonmenetysten jälkeen reagoitiin nopeasti tilanteeseen ja suljettiin etenemislinjat vauhdilla ja pakotettiin meidät kulmiin.

Toiselle jaksolle lähdettiin sitten hyvin ennalta-arvattavissa tunnelmissa, eli Hongan pelaajat nostivat tiukan prässin ylös myötätuulen turvin ja me pyrimme avaamaan peliä prässiä vastaan. Ajoittain meidän alakertamme malttoi hyvin etsiä hyviä syöttöpaikkoja, mutta ajoittain jouduimme roiskimaan osoitteettomia palloja, jotka eivät juuri omille löytäneet. Hyökkäyspelimme kuitenkin parani avausjaksoon verrattuna. Avausjaksolla suurin osa syötöistämme karkasi joko suoraan Hongan maalivahdille tai sitten rajoista yli, mutta toisella jaksolla vastatuuli piti huolen siitä, että pallot eivät karanneet liian kauas tai maalivahdille saakka.

Vilja Bergholm pääsi muutamaan otteeseen hyviin vauhdikkailla kuljetuksilla rikkomaan puolustuslinjaa ja Selja Laine vasemmassa laidassa pääsi pariin otteeseen puolittain läpi, mutta kunnon maalipaikkoihin ei tahdottu silti päästä, vaikka yritys oli hirmuinen. Jakson maukkain maalipaikkamme siunaantui Sofia Ahlgrenille vasemmalle jalalle, mutta pahaksi onneksemme hän yritti vielä maalin edessä kääntää pallon oikealle jalalle ja Hongan puolustaja ehti hätiin ja tasoitusmaali jäi näkemättä.

Honka sai vahvan myötätuulen myötä muutamia vaarallisia kulmapotkutilanteita, joissa pallo poukkoili edestakaisin ilman, että olisimme päässeet kunnolla purkamaan ja yhdestä tällaisesta sitten lopulta Hongan hyökkääjä pääsi sijoittamaan kotijohdoksi 2-0. Me emme silti antaneet periksi, vaan sitkeästi taistellen tytöt pyrkivät nostamaan hyökkäyksiä, mutta Hongan alakerta oli tänään liian vahva ja meidät jätettiin ilman maalia tässä ottelussa.

Maalissamme Ronja Kivi esiintyi pirteästi ja vaikka avausmaalissa vastaantulo oli hivenen hätäinen, niin pelin edetessä hän torjui hyvillä vastaantuloillaan monta vaarallista maalipaikkaa pitäen meidät pelissä kiinni. Vieraalla pelipaikalla kärjessä toisella jaksolla nähty A-K Liukkonen oli myös positiivisella pelipäällä ja oli pariin otteeseen livahtamassa pahantekoon, mutta aivan ei vielä tässä ottelussa siihen pystynyt. Seljalla ja Sofialla laidoissaan oli molemmilla omat hyvät hetkensä ja vaikka palkintoa ei tällä kertaa tullut, niin vastaavalla rohkeudella ja röyhkeydellä jatkossa tulee varmasti tulosta. Haastajan asemasta avaukseen itsensä jo useammassa pelissä nostanut Viivi Nokio pelasi myös kokonaisuutena hyvän ottelun. Vielä kun saadaan ripaus itseluottamusta ja toinen rohkeutta, niin hänestä saadaan kivenkova puolustaja joukkueeseen. Keskikentän keskellä Jannica Iivarinen ja Noora Ilonen pärjäsivät myös kovasta pelistä huolimatta hyvin ja tasapäisesti Honka-pelureiden kanssa.

Pelin jälkeinen tunnelma oli tytöillä hyvin positiivinen ja syystä, sillä kaikkemme annettiin, vaikka se ei tänään pisteille riittänytkään. Asenteesta ja taisteluilmeestä joukkueelle tänään kiitettävä arvosana!

JL

Vilja ja Eve tositoimissa