B-tytöt näyttävään kotivoittoon!

18.5.2019 klo 15.00, Rintamäki Areena

TB Ykkönen

 

NuPS – HJS 7 – 0 (2 – 0)

 

1 – 0 Norre

2 – 0 Iida L (Liisa)

3 – 0 Liisa (Norre)

4 – 0 Liisa (Vilja)

5 – 0 Vilja (Norre)

6 – 0 Vilja

7 – 0 Selja

NuPS: 1 Dannbäck Emilia; 7 Liukkonen Anna-Kaisa, 17 Tammi Laura, 3 Salmi Ronja, 24 Eskola Eevi;     10 Rehnström Noora (1+2), 29 Bergholm Vilja (2+1); 6 Leskinen Iida (1+0, - 64.), 11 Laine Selja (1+0), 26 Ahlgren Sofia ( – 46.); 50 Merisalu Liisa ’C’ (2+1, – 63.)

Vaihdossa: 8 Nokio Wilma (+ 63.), 48 Enni Saarni (+ 64.), 9 Jannica Iivarinen (+ 46.) ja 19 Sonja Ståhl

 

Kuten odottaa saattoi, lähti ottelu käyntiin kotijoukkueen vahvalla painostuksella. Heti ottelun alun jälkeen Sofia Ahlgren karkasi Laura Tammen lähettämään pystypalloon läpi, mutta koulun pyöräretki painoi sen verran jaloissa, että Sofia ei kyennyt tavanomaisen kliiniseen viimeistelyyn, vaan pallo karkasi viime hetkillä.

Kauaa ei kuitenkaan tarvinnut avausmaalia odottaa. Keskikentällä Noora Rehnström aavisti hyvin vastustajan pystysyötön keskustaan. Tästä hyvä syötönkatko janopeasti komea kaaripallo kaukaa maaliin yli ulkona olevan maalivahdin. Oiva osoitus Norren pelisilmästä! Ja jo seuraavasta hyökkäyksestä pallo kulmalipulle ja Norren lapikkaasta toimitus takatolpalle, missä ensin Liisa Merisalu sai osuman palloon, mutta pallo ylärimaan ja siitä ulos, mutta Iida Leskinen oli paluupallossa nopeiten ja puskulla pallo maaliin vastustamattomasti.

Tämänkin jälkeen pelin painopiste oli suurimmaksi osaksi HJS:n kenttäpuoliskolla ja etenkin Liisalla oli useita mahdollisuuksia kasvattaa johtoamme, mutta vastustajan maalissa Linda Meltoranta esitti useita hyviä torjuntoja ja piti vieraat pelissä mukana. Ja kun me emme saaneet palloa maaliin, sai vierasjoukkue uutta uskoa omaan tekemiseensä ja muutamaan otteeseen vierailtiin vaarallisesti myös meidän maalilla, mutta tällä kertaa varmistuspelimme oli riittävän hyvällä tasolla, ettei ihan huippupaikkoihn päästy. Etenkin Anna-Kaisa Liukkonen tuki erinomaisesti keskustaa ja ehti pariin otteeseen katkoihin, vaikka näytti jo siltä, että vastustaja pääsee karkaamaan. Tauolle lähdettiin vilvoittelemaan 2-0-kotijohdossa.

Tauon jälkeen oli sitten vihdoin Liisan vuoro onnistua. Jälleen kulmapotkusta Norrelta mainio pallo takatolpalle, mistä Liisa puski pallon läheltä sisään. Tilanteessa Liisa sai vastustajan polven naamaansa ja joutui hieman paikkailtavaksi kentän sivuun. Pienen hengähdystauon jälkeen Liisa palasi kentälle ja miltei suoraan tästä maalintekoon, kun Vilja Bergholmin mainio syöttö tavoitti Liisan jalan ennen maalivahtia ja pienellä tuikkauksella pallo maaliin. Seuraava kaksi osumaa oli Viljan käsialaa. Ensin pujotellen läpi ja pallo pussiin ja sen jälkeen upea vapaapotkumaali sivusta. Kaunis kierteinen pallo leijui vastustamattomasti maalin takakulmaan. Lisäajalla kirjasi vielä Selja Laine nimensä maalintekotilastoon viimeistelemällä maaliviivalta loppunumeroiksi 7-0.

Kuten lukemista saattaa päätellä, löytyi meidän joukkueestamme paljon onnistujia. Keskikentän pohjalla Norre uurasti tavoilleen uskollisena ja tämän lisäksi maali sekä pohjustus kahteen seuraavaan. Eipä lainkaan hassumpi saldo yhteen peliin. Liisa sai tuskaisan avausjakson jälkeen maalitilinsä avattua ja helpotus oli silminnähtävää. Vilja pelasi jälleen kerran isossa roolissa askeleita säästelemättä ja kun toiset alkoivat lämmössä pehmenemään, hän oli vasta päässyt vauhtiin ja sai vahvoilla nousuilla vastustajan puolustuksen solmuun useampaan otteeseen.

Joukkueessamme oli jälleen myös uusi ensikertalainen B-tyttöjen divisioonatasolla. Eevi Eskola debytoi joukkueen oikeana puolustajana ja onnistui ottelussa hyvin. Viileän rauhallista ja harkittua pelaamista, hyviä katkoja, oivia syöttöjä eteenpäin ja erinomaista hyökkäysten tukemista. Jos ensimmäinen peli jännittikin, niin sitä ei kyllä sivusta huomannut! Toisella jaksolla kentälle kirmasi myös kaksi 05-syntynyttä tyttöä, Wilma Nokio ja Enni Saarni. Molemmat pääsivät hyvin peliin mukaan ja täyttivät paikkansa joukkueessa erinomaisesti. Vielä ei tehopisteitä kummallekaan, mutta näin ennakkoluulottomilla esityksillä niitäkin on varmasti piakkoin luvassa. Enni oli myös ensimmäistä kertaa ykkösen mukana. Wilma on jo joukkueen vakiokalustoa.

 

JL

Hikisiä tyttöjä pelin jälkeen