B-tytöillä voitokas Tampereen vierailu

26.5.2019 klo 16.00, Kauppi TN, Tampere

TB Ykkönen

 

Ilves/2 – NuPS 1 – 4 (0 – 2)

 

3. 0 – 1 Liisa Merisalu

32. 0 – 2 Liisa (Vilja Bergholm)

69. 0 – 3 Noora Määttä

79. 1 – 3 Aada Koivisto

87. 1 – 4 Ronja Salmi (Noora Rehnström)

 

NuPS: 1 Peppi Niemi; 45 Kahila Eveliina, 17 Tammi Laura, 3 Salmi Ronja (1+0), 24 Nokio Viivi (-53.); 10 Rehnström Noora (0+1), 4 Ilonen Noora (-53.); 11 Laine Selja (- 70.), 29 Bergholm Vilja (0+1), 26 Ahlgren Sofia; 50 Merisalu Liisa ’C’ (2+0)

Vaihdossa: 4 Leskinen Iida (+53.), 5 Määttä Noora (+53. 1+0), 11 Pilviö Jenny (+70.), 12 Långström Jade

 

Vierasotteluun Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan lähdettiin hieman mietteliäin tunnelmin, sillä ottelut eri seurojen kakkosjoukkueita vastaan ovat olleet aina erittäin vaikeita ennustettavia, sillä vastustajien kokoonpanot muuttuvat yhtä tiuhaan kuin Mr. Trumpilta saadaan uusia twiittejä. Oma kokoonpanomme oli reissussa olevia Wilma Nokiota ja Emilia Dannbäckiä lukuunottamatta jotakuinkin normaali, kun edellisestä ottelusta Helmari-kiireiden vuoksi sivussa olleet Eveliina Kahila ja Noora Ilonen saatiin jälleen mukaan.

 

Viime aikoina olemme saaneet myös nauttia kauniista kevätsäästä, mutta nyt oli edessä paluu tähän jotakuinkin normaaliin. Vettä tuli taivaan täydeltä ja sitä tuli sen verran vaakatasossa, ettei edes vaihtokopissa pysynyt kuivana kuin korkeintaan hiukset. Pelaaminen tässä säässä tuskin oli nautinto, mutta onneksi olosuhteet olivat samat molemmille.

Maalivahtitilanteemme on ollut haastava, kun Ronja Kivi potee polveaan ja nuoriso-osastomme joutuu siksi pelaamaan välillä vähän liikaakin. Joskus pitäisi ehtiä myös harjoittelemaan. Tähän otteluun saimme tälle tuiki tärkeälle pelipaikalle vahvistusta aina 2006-tytöistä saakka, kun Peppi Niemi uskaltautui mukaamme ”isojen” tyttöjen peliin. Peppi oli tässä jokunen viikko takaperin pelaamassa B-tyttöjen kolmosdivisioonan ottelussa ja selvisi siellä jopa erittäin vakuuttavasti, eli siksi ei ollut suurikaan yllätys, että hänen debyyttinsä myös ykkösessä sujui mainiosti. Toki pieniä virheitä sattui, mutta niitä sattuu kaikille ja niistä opitaan! Jälleen Pepiltä rauhallinen ja maltillinen peli ja isommat pelaajat osoittivat omalla toiminnallaan, että luottoa maalivahdin suuntaan on. Palloa uskallettiin hyvin rauhoittaa alas saakka ja näin pitää pelivälineen hallinta omalla joukkueella.

 

Ottelu sai kannaltamme mainion alun, kun maalipyssymme Liisa Merisalu pääsi jo kolmen minuutin paikkeilla maalinedustahässäkästä siirtämään meidät 0-1-vierasjohtoon. Ensimmäinen jakso jatkui pitkälti meidän tahtiimme, vaikka normaalisti pippurinen prässimme tuntui olevan tänään syväjäässä ja Ilves pääsi melko helposti ohittamaan prässimme ja pelaamaan palloa muodon sisään ja siitä eteenpäin. Onneksi kuitenkin alakertamme oli mainiolla pelipäällä ja siellä hyökkäykset saatiin valtaosin ohjattua pois vaaralliselta sektorilta ja ne mitä pääsi läpi, Peppi hoiti maalillaan tyylikkäästi.

 

Näkyvin pelaajamme ensimmäisellä jaksolla oli Selja Laine, joka kirmaili vaarallisesti läpi vasenta laitaa useaan otteeseen ja Ilveksen oikea puolustaja joutui turvautumaan melko koviin otteisiin yrittäessään pysäyttää hänet. Kerran kävi päätuomarin pilli jo huulilla, kun Seljan jalat pyyhkäistiin takaapäin alta rangaistusalueella, mutta jostain syystä se vihellys ja rangaistuspotku jäi kuulumatta. Liekö vislaus peittynyt yleisön mylvintään? Jatkotilanteesta saatiin kuitenkin palkinnoksi kulmapotku, jonka Noora Rehnström paukautti suoraan sisään komeasti. Meidän pelaajien halaillessa ja tuuletellessa toista osumaa Ilves kuitenkin jatkoi peliä vapaapotkulla. Vaadittiin valmennukselta jonkinmoinen äänenavaus, että saatiin NuPS-tytöt jatkamaan peliä ja ymmärtämään, että maali ei ollutkaan maali. Puoliajalla asiaa käytiin tuomaristolta tiedustelemassa ja heidän mukaansa maalia oli edeltänyt ”Teidän pelaajan selkeä rike”, mikä se oli, sitä ei jääty enää arvuuttelemaan eikä keskustelemaan. Vilja Bergholm pohjusti vielä Liisalle mainion maalipaikan, josta Liisa ei erehtynyt, vaan maalivahdin jalkojenvälistä sateiseen iltapäivään toinen osuma Liisalle ja meille ansaittu 0-2-taukojohto.

 

Toiselle jaksolle saimme omaa joukkuepuolustamistamme parannettua ja johtoasemamme puolustaminen sujui pääosin melko vaivattomasti. Toki liukas keli aiheutti vaikeuksia myös meidän alakerrallemme, mutta onneksi varmistukset olivat kunnossa ja Ilveksen maalipaikat jäivät vähiin. Toisella jaksolla vasemmaksi puolustajaksi vaihdettu Noora Määttä vastasi 0-3-vierasosumasta. Vasemman jalan sisäkierteinen veto suoraan kulmapotkusta maaliin ja tällä kertaa ei ollut tuomaristollakaan asiaan mitään sanottavaa, joten maali hyväksyttiin. Sitten oli vihdoin Ilveksen aika saada pallo maaliin. Näytti kentän sivuun jo, että vaarallisin Ilves-hyökkäys on ohi, mutta vähän kuin varkain sai Ilves-pelaaja jalan vapaaksi noin 25 metriä maalista ja meidän maalivahtimme oli ajautunut sen verran kauas maaliltaan, että Ilves-pelaajan oivaltava nosto yli meidän maalivahtimme antoi kotijoukkueelle jonkinmoista toivoa takaa-ajoon.

 

Takaiskumaalista huolimatta puolustuksemme pysyi kuosissa, eikä alettu hätäilemään. Omat puolustajamme uskalsivat myös edelleen osallistua hyökkäysten tukemiseen. Noin kymmenen minuuttia ennen ottelun loppua Ronja Salmi sinetöi vierasvoiton upealla puskumaalilla Noora Rehnströmin antamasta kulmapotkusta ja näin tulostaululla voittolukemat 1-4. Liekö sää vienyt pelaajista sen suurimman puhdin vai mikä lie, mutta peli ei ollut aivan niin tasokas, mitä etukäteen odotettiin. Meidän joukkueestamme Seljan ohella onnistujiksi voidaan laskea kaksi maalia tehnyt Liisa, oikealla laidallaan väläytellyt Sofia Ahlgren, topparin paikalla Ronja Salmi ja laitapuolustajana pelannut Eveliina Kahila. Eve aloitti vasempana puolustajana, mutta siirtyi vaihtojen myötä oikealle. Molemmissa laidoissa pelaaminen sujui ja Even aktiivisuudesta johtuen vastustajien linkit joutuivat puolustamaan enemmän kuin ehtivät hyökkäämään.

JL

Matkassa seuran uudella Touranilla!