Edes HJK ei pystynyt pysäyttämään Punaisia!

28.5.2019 klo 18.00, Pukinmäki N, Helsinki

Jalkapallo, TB Kolmonen (2x40 min)

 

HJK / City sin - NuPS TB 1 – 4 (0 – 4)

1. 0-1 Jade rp.

12. 0-2 Iida Salminen (Viivi Nokio)

16. 0-3 Iida Salminen (Wilma Nokio)

38. 0-4 Katriina Poikela (W. Nokio)

42. 1-4 HJK

 

NuPS: 1 Iida Varhelahti; 48 Enni Saarni, 27 Eevi Eskola, 34 Laura Mäkelä, 4 Ida Solala; 24 Viivi Nokio ’C’ (0+1), 19 Sonja Ståhl; 12 Jade Långström (1+0), 8 Wilma Nokio (0+2), 30 Iida Salminen (2+0); 11 Jenny Pilviö

Vaihdosta: 3 Katriina Poikela (1+0), 9 Jannica Iivarinen, 2 Salla Waara, 13 Helmi Tynkkynen, 15 Jutta Heino ja 35 Lara Långström

 

Kolmosen joukkueemme matkusti tiistaina Helsingin Pukinmäkeen. Tyttöjen motivointi otteluun ei ollut vaikeaa, kun vastaan asettui HJK. Omaa mieltäni ilahdutti, että peli pelattiin suhteellisen hyväkuntoisella nurmella, mikä nykyisellään on jo harvinaista. Alusta näytti vaikeuttavan osan tyttöjen pelaamista jonkin verran. Sarja-asetelma ennen ottelua oli sellainen, että me olemme sarjan kärjessä puhtaalla pelillä. HJK:n kausi on lähtenyt tukkoisesti käyntiin ja heillä on tilillään vasta yksi voitto ja kolme pistettä. Nimistä huolimatta me siis lähdimme otteluun suosikkina.

 

Peli lähti osaltamme vauhdikkaasti käyntiin ja heti ensimmäisellä minuutilla pelasimme hyvän hyökkäyksen oikealta laidalta. Wilma Nokion keskitys osui matkalla HJK-puolustajan käteen ja erotuomari antoi tilanteesta rangaistuspotkun, jonka Jade Långström sijoitti varmasti maaliin vieden meidät johtoon heti kättelyssä. Tämän jälkeen ensimmäinen jakso pelattiin vahvasti HJK:n kenttäpäädyssä ja kotijoukkue pääsi ainoastaan ajoittain hyökkäämään vastaan. Kaksi meidän seuraavaa osumaa merkittiin vahvaan kevätvireeseen päässeelle Iida Salmisella. Maalit olivat melkein kopioita toisistaan. Nokio syötti pallon keskutasta Iidalle juoksuun, kuljetus kohti maalia ja veto tarkasti etukulmasta sisään. Ainoa ero maaleissa oli se, että ensimmäiseen mainion syötön tarjoili joukkueen kapteeni Viivi Nokio ja jälkimmäiseen Nokioiden palloilutrion keskimmäinen Wilma.

 

Vielä jakson loppuun saatiin yksi maali, johon syötön tarjoili jälleen Wilma. Maali oli erittäin maltillinen ja kaunis: läpiajon päätteeksi harhautus maalivahdin ohi ja pallo varmasti tyhjään maaliin. Näin jätettiin erinomaisessa vireessä ollut HJK-maalivahti vaille mahdollisuuksia torjuntaan. Tämän kauniin maalin viimeisteli jalkavaivoista toipunut Katriina Poikela. Neljästä takaiskumaalista huolimatta HJK-vahdille kirjattiin toistakymmentä huippupelastusta jo avausjaksolla!

 

Toiselle jaksolle HJK-valmennus sai omiin tyttöihinsä puhallettua uutta virtaa ja meidän tyttömme puolestaan tuntuivat hölläävän kaasua, joten toisella jaksolla nähtiin aivan tasaista pelaamista. Heti jakson kärkeen nähtiin ottelun viimeinen maali ja kavennus 1-4, kun HJK-hyökkääjä karkasi läpi oikeasta laidasta ja toimitti pallon varmasti maaliin. HJK-maalivahti jatkoi huikeita torjuntoja ja nollasi toisella jaksolla meidän hyökkääjämme ja näin ollen toisen jakson voitto HJK:lle 1-0.

 

Taas nähtiin siis, että ottelut tulee pelata loppuun saakka. HJK-tytöiltä hieno tasonnosto toiselle jaksolle. Voiton myötä punainen joukkueemme jatkaa sarjan kärjessä puhtaalla pelillä ja 18 pisteellä. Iida Salmisen lisäksi onnistujia illan ottelussa olivat keskikentän keskustan Sonja Ståhl ja Wilma Nokio. Puolustuksessa vahvimmassa vireessä oli Eevi Eskola topparina ja Helmi Tynkkynen laidassa. Seuraava ottelumme on vasta 16.6, jolloin matkustamme Kivenlahteen EPS:n vieraiksi.

 

JL

Avauskokoonapno otteluun