Tiukkaa taistelua pisteistä!

30.5.2019 klo 18.00, Kuoppanummi N

TB Ykkönen

 

NuPS – FC Espoo 3 – 1 (0 – 0)

 

63. 1 – 0 Liisa Merisalu (Vilja Bergholm)

71. 1 – 1 Eveliina Karaslahti (FCE)

85. 2 – 1 Vilja Bergholm

90.+2 3 – 1 Liisa Merisalu (Vilja Bergholm)

 

NuPS: 1 Emilia Dannbäck; 7 Anna-Kaisa Liukkonen, 17 Tammi Laura, 3 Salmi Ronja (-80.), 45 Kahila Eveliina (-67.); 10 Rehnström Noora, 4 Ilonen Noora; 11 Laine Selja (- 71.), 29 Bergholm Vilja (1+2), 4 Leskinen Iida (-46.); 50 Merisalu Liisa ’C’ (2+0)

Vaihdossa: 27 Eskola Eevi (+80.) 5 Määttä Noora (+53.), 11 Pilviö Jenny, 26 Ahlgren Sofia (+46.), 15 Saarni Enni (+71.), 9 Nokio Wilma, 24 Nokio Viivi

 

Lähtöasetelmat otteluun olivat selkeät: kotijoukkue NuPS on suosikki ja lähtee jatkamaan voittoisaa kotiotteluiden sarjaa. Vastassa hienoisena altavastaajana tuttu vastus FC Espoo. Tiedossa oli, että FCE:lla on kärjessä nopeutta ja alakerrallamme ei ole varaa herpaantua hetkeksikään, mikäli meinataan voitto napata. Oman leimansa otteluun antoi myös pelialusta, kun ensimmäistä kertaa tällä kaudella pääsimme pelaamaan kotiottelumme Kuoppanummen hyväkuntoiselle nurmelle.

 

Liekö sitten uusi alusta vai mikä, mutta avauspuolisko oli hyvin epävarmaa pelaamista puolin ja toisin. Lähtöasetelmissa pysyttiin pitkälti, eli me pidimme pääosin palloa ja FCE iski vaarallisesti vastaan. Molemmissa päissä puolustukset pelasivat hyvin ja vaarallisiin maalipaikkoihin ei tahdottu kunnolla päästä. Meidän paikkamme tulivat usein laitojen kautta pienistä kulmista tai sitten vetoina kaukaa, jotka hyvässä vireessä ollut Espoon maalivahti Emma Lahtinen hoiti varmasti. FCE:n vaarallisin maalipaikka avausjaksolla syntyi kulmapotkusta, jossa pallo jäi pyörimään toviksi maalin eteen edestakaisin, kunnes Maalivahtimme Emilia Dannbäck sai vihdoin näppinsä pallon päälle ja tilanne onneksemme kuivui kasaan.

 

Toisen jakson alku jatkettiin samalla käsikirjoituksella. Erinomaisessa pelivireessä oleva Vilja Bergholm karkasi hieman päälle 60 peliminuutin oikealta läpi, mutta viimeistely ei aivan onnistunut ja epäonnekkaasti pallo pomppi vielä tilanteen hyvin seuranneelta Selja Laineelta juuri ulottumattomiin ja FCE:oon maali näytti olevan kuin noiduttu. Seuranneesta maalipotkusta Vilja kuitenkin prässäsi pallon hienosti takaisin meille ja pieni siirto Liisalle, jolla oli suhteellisen helppo työ siirtää meidät ottelussa johtoon.

 

Jos avausmaalissa FCE:n puolustus hieman haparoi, niin sama oli meillä edessä muutaman minuutin päästä. Hieman huolimatonta avauspelaamista, jonka seurauksena Vikkelä Karaslahti päästettiin karkaamaan maalintekoon ja pallo vielä suhteellisen helpon oloisesti etukulmasta sisään. Näin suurella hiki- ja työmäärällä ansaittu johto kuihtui hujauksessa tasatilanteeksi.

 

Tytöt eivät kuitenkaan olleet tänään sillä tuulella, että espoolaisille olisi haluttu antaa matkaevääksi pisteitä. Päärooliin ottelun viimeisten minuuttien loppukirissä nousi kukas muukaan kuin Vilja Bergholm. Ensin röyhkeällä yksilösuorituksella meille johtomaali 2-1 ja vielä loppuun Liisalle maukas tarjoilu ja taululle loppunumerot 3-1. Sinänsä ansaittu voitto, mutta helpolla se ei tullut. FCE-valmentaja tiivisti lopun hyvin sanomalla, että ”Ihan eivät jalat riittäneet tänään!”

 

JL


Illan tähti Vilja saa pallon A-K:n rajaheitosta