B-tytöille vakuuttava avausvoitto EBK:sta!

10.8.2019 klo 14:00, Keski-Espoo TN1
TB Ykkönen, 2 x 45 minEBK/2 – NuPS 0 – 5 (0 – 1)13. 0 – 1 Selja Laine (Liisa Merisalu)
51. 0 – 2 Vilja Bergholm (Anna-Kaisa Liukkonen)
73. 0 – 3 Vilja Bergholm (Liisa Merisalu)
80. 0 – 4 Sofia Ahlgren (Ronja Salmi)
89. 0 – 5 Liisa Merisalu (Selja Laine)NuPS: 36 Varhelahti Iida; 48 Enni Saarni (-45.), 10 Rehnström Noora, 3 Ronja Salmi (0+1) 7 Anna-Kaisa Liukkonen (0+1, -78.); 29 Vilja Bergholm (2+0), 4 Noora Ilonen (-67.); 11 Selja Laine (1+1), 6 Ida Leskinen (- 55.), 26 Sofia Ahlgren (1+0) 50 Liisa Merisalu ’C’ (1+2), 
Vaihdossa: 45 Eveliina Kahila (+46.), 71 Jenny Pilviö (+55.), 27 Eevi Eskola (+67.), 24 Viivi Nokio (+78.) ja 1 Paris Palonen

Kevätkierroksen ottelu joukkueiden välillä päättyi EBK:n 4-1-voittoon, mutta tuohon otteluun jouduimme lähtemään ilman hyökkäyksen teho-trioa Liisaa, Sofiaa ja Seljaa, joten se selittänee osan tuloksesta. Tuossa ottelussa ainokaisemme teki viime kaudella EBK:ta edustanut Iida Leskinen. Oma kokoonpanomme tähän otteluun oli miltei optimaalinen ja vaihtoonkin saatiin pitkästä aikaa riittävästi pelaajia ja laatua. Alkuverryttelyssä Laura Tammi putosi kuitenkin pois kokoonpanosta, sillä jalkavamman jäljiltä emme uskaltaneet ottaa riskiä, kun verryttelyn loppupuolella tuntemukset olivat huonot.

Otteluun oli tarkoitus lähteä aktiivisesti ja rohkeasti, mutta liekö viimeaikaiset tappiot kolkutelleet liikaa takaraivossa, kun aloitimme ottelun todella varovaisesti ja epävarmasti. Onneksemme EBK:n pelaajat eivät olleet juuri paremmassa vireessä ottelun alussa, vaan pelaaminen puolin ja toisin oli melkoista säheltämistä ja harhasyöttöjä. Varovaisen alun jälkeen saimme ottelun hyvin hallintaamme ja pelin painopiste oli vahvasti kotijoukkueen kenttäpuoliskolla. Pelikellon tikittäessä kolmattatoista minuuttia oli ottelun avausmaali sitten tosiasia. Liisan mainio syöttö tavoitti linjan taakse pystyyn juosseen Selja Laineen, joka kiersi vielä maalivahdin ja veto painui maaliin, vaikka maalivahti sai vielä hieman näppejä väliin. Lähtötilanteessa Iida Leskinen oli selkeässä paitsioasemassa ja kotijoukkueen puolustus lopetti täysin pelaamisen, mutta koska Liisan syöttö meni Seljalle eikä Iidalle, niin tuomariston tulkinnan mukaan tilanne ei ollut paitsio ja maali hyväksyttiin.

Kotijoukkueen taustat protestoivat asiaa vahvasti ja pieni torikokous tilanteesta käytiin heidän ja ottelun erotuomarin välillä. Ottelu oli melkoista repimistä ja raastamista ja otteita olisi hyvinkin saattanut rauhoittaa pahimpien painijoiden laputtaminen, mutta näin ei tänään tapahtunut syystä tai toisesta. Onneksi kuitenkin räikeiltä pelaajien ylilyönneiltä vältyttiin ja kukaan ei loukannut itseään.
Johtomaalin jälkeen ottelu jatkui meidän hallinnassamme, mutta hyökkäykset päätyivät usein hätäisiin ja huonoihin laukauksiin turhan kaukaa ja EBK:n maalivahti hoiti nämä tilanteet varmasti. Kotijoukkue ei juuri maalipaikoille päässyt, mutta puolustuksemme joutui muutamaan otteeseen hurjaan paniikkiin ja vaarattomatkin tilanteet saatiin hätäiltyä niin, että niistä päästiin puolikkaisiin paikkoihin. Myös keskialueen ykkös- ja kakkospalloissa oltiin tavattoman heikkoja ja vastustaja vei niitä hyvällä prosentilla. Enempää osumia ei avauspuolikkaalla nähty ja tauolle lähdettiin vierasjohdossa 0-1.

Tauolla puhallettiin meidän tyttöihin lisää rohkeutta ja uskallusta ja tämä tuotti tulosta. Toisella jaksolla kotijoukkue väsähti lopullisesti ja kentällä oli käytännössä yksi joukkue. Toinen osumamme syntyi aivan maalin edestä Vilja Bergholmin unohtuessa täysin vapaaksi maalin eteen, mistä hänellä oli luvattoman helppo työ pistää pallo läheltä maaliin. Tilanne syntyi hyvän kombinaation päätteeksi, jossa Selja murtautui oikealta päätyyn ja siitä hyvä keskitys maalille. Taka-alueelle oli noussut hyvin puolustajamme Anna-Kaisa Liukkonen ja haltuunoton jälkeen hän huomasi keskelle vapaaksi unohtuneen Viljan ja laukauksen sijasta syötti vielä tälle. Viimeinen niitti ottelulle oli Viljan toinen maali, jossa Liisa murtautui vasemmalta päätyyn, sieltä hyvä tarjoilu maalin eteen, mistä Vilja viimeisteli lähietäisyydeltä ”takavasaralla” pallon maaliin. Tilanteeksi 0-3 ja tähän lopahti kotijoukkueen viimeinenkin pyristely.

Kaksi maalia vielä saatiin tehtyä. Ensin maalinedustaruuhkasta kapteenimme Noora Rehnströmin sivuvaparista Sofia Ahlgren pussitti pallon Ronja Salmen puskun jälkeen ja aivan lopussa Selja vapautti Liisan läpiajoon ja loppulukemat 0-5 taululle. Hieman varovaisen avauspuolikkaan jälkeen hyvä tasonnosto meiltä ja vakuuttava voitto. Paremmasta joukkueesta ei jäänyt epäselvyyttä. EBK on fyysinen ja vahva joukkue ja tulee tekemään monelle joukkueelle tiukkaa vastarintaa, mutta tässä ottelussa vahva vääntö ei riittänyt pisteille. Selja jatkoi vahvaa painimistaan ja voitti jälleen vahvasti kaksinkamppailuja. Paljon tuli hänelle myös kolhuja, kun väännön hävinneet vastustajat turhautuneina repivät tai tönivät nurin ja jokusen kerran viikatteella nurin, kun ei enää käsillä ylletty.

Alakerta hoiti hermoilusta huolimatta hommansa tyylikkäästi ja vastustajaa ei päästetty kunnon maalipaikoille. Toisella jaksolla saatiin myös hermot kuriin ja maltettiin hyvin ja rauhallisesti liikuttaa palloa. Liisa teki yhden maalin ja pohjusti kaksi, ja tässä ottelussa hän onnistui myös jakamaan voimansa niin, että jaksoi loppuun saakka. Iida Leskinen oli myös hyvässä vireessä entistä joukkuettaan vastaan, vaikka osumaa ei tässä ottelussa syntynytkään. Toisella jaksolla nähtiin myös A-K:lta hyviä nousuja ja näistä syntyi yksi maali ja oli A-K toistamiseenkin vielä itse maalipaikassa, mutta vielä ei osumaa syntynyt, joten intoa nousuihin löytyy varmasti jatkossakin. Maalissamme Iida Varhelahti selvisi melko helpolla, mutta ne pari puolikasta tilannetta hän hoiti varmasti. Hänen otteisiinsa on tässä menneen kesän aikana tarttunut rutkasti lisää varmuutta ja rohkeutta.

Sarjaa jatketaan viikon päästä sunnuntaina 18.8. klo 18:00 Kuoppiksen nurmella ja vastaan asettuu aina mielenkiintoinen HyPS. Tarjolla vauhdikkaan jalkapalloviihteen lisäksi kahvila maukkaine leipomuksineen. Tulkaahan kaikki kannustamaan meidät taas voittoon!JLKuva: Mikko MäkeläKapteenin mallia: keskittyminen 100%!