Kolmas voitto putkeen!

14.9.2019 klo 15.15, Uimahallin tekonurmi, Nummela

TB Kakkonen (2 X 40 min)

 

NuPS – FC Espoo / Valkoinen 2 – 1 (1 – 1)

 

 

35. 1 – 0 Katriina Poikela (Jannica Iivarinen)

39. 1 – 1 Susanna Messala

58. 2 – 1 Katriina Poikela

 

NuPS: 1 Palonen Paris, 20 Laine Linnea, 9 Iivarinen Jannica (0+1), 34 Mäkelä Laura, 35 Långström Lara, 12 Långström Jade, 17 Merisalu Kelli, 3 Poikela Katriina (2+0), 13 Tynkkynen Helmi, 24 Nokio Viivi ’C’, 5 Määttä Noora, 30 Salminen Iida, 4 Ilonen Noora, 6 Leskinen Iida, 18 Kivelä Milla, 38 Vataa Vilma, 7 Honkimaa Fanni

 

Kakkosessa pelaava joukkueemme on päässyt hyvään syysvireeseen. Kahdesta edellisestä ottelusta olemme saaneet voitot ja voittoputkea lähdettiin jatkamaan FC Espoota vastaan. Ottelun alkuperäinen alkamisaika oli 14.00 ja paikka Kuoppanummen nurmi, mutta viimeisten päivien suhteellisen runsaat sateet pakottivat siirtämään ottelun keinonurmelle.

 

Ottelu käynnistyi meidän vahvassa hallinnassa. Etenkin alakerrassa maltoimme rohkeasti pitää palloa ja rakentaa peliä helpoilla syötöillä. Kaksikko Helmi Tynkkynen ja Katriina Poikela oikealla laidalla olivat alusta saakka hyvässä pelivireessä. He pelasivat upeasti yhteen ja puhkoivat laidallaan vastustajan puolustuksen useaan otteeseen. Kunnollisiin maalipaikkoihin emme kuitenkaan päässeet, sillä FC Espoon puolustus onnistui puolustamaan maalinedustan hyvin. Monta läheltä piti -tilannetta saatiin aikaiseksi.

 

Ensimmäisen jakson lopulla Katriina vaihdettiin vasempaan laitaan ja heti alkoi syntyä tilanteita maalille. Ensimmäisen tilanteen, jossa Noora Määttä ja Katriina pelasivat Katriinan hyvään maalipaikkaan, FCE:n maalivahti sai vielä torjuttua, mutta toisesta samanlaisesta kuviosta Jannica Iivarinen syötti Katriinan läpi ja tällä kertaa veto painui vastustamattomasti takakulmaan ja ansaittu kotijohto oli tosiasia. Espoo kuittasi kuitenkin nopeasti tilanteen tasoihin, kun puolustuksemme haparoi avauksessa ja pallo päätyi FCE:n pelaajalle noin 20-25 metriä maalista. Tästä hyvä veto ja numerot tasoihin. Tauolle lähdettiin siis tasatilanteessa 1-1.

 

Toisella jaksolla kenttätapahtumat olivat ensimmäistä jaksoa huomattavasti tasaisemmat. FCE nosti prässiään ja sai välillä hyvin painetta meidän maalille, mutta maalissamme Paris Palonen oli mainiolla pelipäällä ja tilanteet hoituivat varmasti. Katriina kruunasi upean ottelunsa riistämällä itse pallon vastustajan puolustukselta ja siitä sitten laidan kautta läpi ja pallo taas varmasti maaliin. Näin siirryimme jälleen johtoon. Ottelu jatkui tasaisena, mutta ehkä parhaat maalipaikat lisämaaleihin olivat meillä. FCE sai joitakin vaarallisia vastahyökkäyksiä, joista olisi voinut ottelun tasoittaa, mutta me pidimme enemmän palloa ja saimme myös tilanteita rakenneltua tasaiseen tahtiin. Hyvistä mahdollisuuksista huolimatta ei tällä kertaa nähty lisämaaleja ja näin loppunumeroiksi kirjattiin 2-1-voitto meille.

 

Kentän ehdoton kuningatar oli Katriina, joka on noussut isoon rooliin näissä Kakkosen peleissä. Hän on pelannut monella eri pelipaikalla, mutta kaikilla hän on onnistunut hienosti. Puolustuksessa Helmi pelaa vahvasti ottelusta toiseen. Puolustuksen keskustassa Fanni Honkimaa oli vahva ja toisella jaksolla Noora ”Norppu” Määttä jatkoi tästä. Ensimmäisen jakson Norppu pelasi kärjessä pirteästi, mutta ehkä toisen jakson puolustaminen oli vielä tätäkin parempaa. Keskikentän keskustassa kapteenimme Viivi Nokio ja Noora Ilonen katkoivat ja rakensivat hyvin.

 

Sarja jatkuu viikon päästä sunnuntaina, jolloin vieraaksemme Nummelaan saapuu Tikkurilan palloseura. Peli on merkattu pelattavaksi Kuoppanummen nurmella kello 16:30, mutta sateen lotinaa kuunnellessa alkaa tuntumaan aika varmalta, että ottelu siirtyy keinonurmelle. Tämä saattaa vaikuttaa jonkin verran alkamisaikaan, mutta tiedotamme mahdollisista muutoksista ensi tilassa. Tervetuloa kannustamaan meidät seuraavaan voittoon!

 

JL


Kuvat: Mikko Mäkelä

Katriina loistavassa vireessä